betyg 4

Doftfri antiperspirant

Recension av VMV Hypoallergenics Essence Skin-Saving Antiperspirant

Det här är en schysst naturlig antiperspirant helt utan allergener. Hela kitet känns väldigt naturligt och eko-trendigt. Allt från typsnitten och formgivningen av etiketten till plasten som används till flaskan känns väldigt medvetet och, typ, nedbrytbart.

Funktionellt finns det också mycket som sticker ut. För det första är det en spray, nåt jag personligen uppskattar oerhört mycket eftersom jag egentligen inte är nån stor svettare. Spray gör att jag kan applicera lagom mängd och dessutom kan jag applicera på ryggen där jag aldrig använder en roll-on. Det är första gången jag sett en deo med pump-spray. Eventuellt är det för att den ämnena för tunga för en aerosol spray. Eller kan det vara för att behålla den eko-trendiga imagen? Tyvärr leder pump-anordningen till ett minus på betyget men mer om det senare.

Vad mer sticker ut? Den är doftfri! Äntligen en antiperspirant som inte doftar. Jag har ju mina parfymer, varför ska mina antiperspiranter då dofta (okok de är ofta kombinerade med deodoranter, men ändå?!). Den går att använda på fotsulor såväl som handflator! Wohoo, är fotsvett ett minne blott månne? Men tyvärr, den fungerar visserligen men mina fötter perspirerar alldeles för mycket för att det ska försvinna helt. Kanske kan det här kan vara ett verktyg att ta fram om man är nervös och måste mingla en kväll? Det är ingen som vill skaka hand med svettiga-handen-killen liksom. Men det får någon annan svara på, jag har inte så mycket handsvett.

vmv_hypoallergenics_antiperspirant

Största fördelen med VMVs antiperspirant ska vara att den är fungerar effektivt med känslig hud. Jag har bara i nåt enstaka fall haft problem med antiperspiranter och klassar inte mig själv med att ha känslig hy men jag har inga problem med VMV i alla fall. Effektiviteten är inte den bästa jag vart med om men den är rätt ok. Drygheten är fantastisk.

Va e mindre bra då? Den är lite opraktisk att ha med till gymmet eller semestern. Man får mycke för pengarna visst, men det är lite för mycket för att springa omkring med i gymväskan. Sen var det det där med pump-anordningen. Det som, för mig, borde vara en rejäl fördel har blivit det sämsta med produkten. Jag kan nämligen inte hålla den upp och ner och spraya, den börjar typ “läcka” då. Sen kloggar den igen lite då och då också, så man måste hålla på att rengöra och dona. Tradigt.

Annars kan jag varmt rekommendera denna till alla som vill ha en doftlös mild antiperspirant (med bra effekt) på spray.

groomingbetyg4minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s