betyg 5

Riktigt nära rakning

Recension av Jack Black Beard Lube Conditioning Shave

Det här en revolutionerande pre-shave oil. Ja det lovas den i alla fall vara. Det är en allt-i-ett-produkt som både groomar/förbereder huden för rakning, fungerar som raklödder och dessutom fuktighetskräm. Ungefär som Wash’n’go – för den som kommer ihåg schampot med extra allt.

Eukalyptus är faktiskt rätt skönt. Det ger en härlig kylande effekt på huden och Jack Black Beard Lube Conditioning Shave är faktiskt som lenaste siden. Den löddrar inte värst mycket och ger ett ganska transparent intryck, du ser rakt igenom den. Det kan ju ha sina fördelar. Du ser eventuella kvisslor eller ställen där du har lätt för att skära dig – vilket kan visa sig bra.

Hyveln glider som nyligen balsambehandlade lädersulor på Jerusalems glatta stenbeläggning. Ja, det är lika med effektivt glid. Har du riktigt känslig hud kanske du ska undvika den här krämen av just den anledningen, du kommer ruskigt nära med hyveln. Och för vissa kanske det inte är het optimalt eftersom riktigt nära = skärsår. Eller så justerar du bara hyveln till en säkrare rakning om du har en gammaldags safety razor.

Efteråt, när du sköljt av ansiktet så är din hud strålande mjuk och len. Jag menar maxat mjuk och len! Så ja, den här krämen levererar ett strålande resultat, men att gå så långt som att säga att jag inte behöver en fuktighetskräm efteråt är rent nonsens. Klart du behöver en fuktighetskräm efteråt! Du har ju precis rakat av yttersta hudlagret, sköljt av produkten och det som huden skulle kunna absorbera under resten av dagen. Så nej, nöj dig inte utan.

jack_black_beard_lube_conditioning_shave

Beard Lube with Jojoba & Eukalyptus.

Men det här är en riktigt bra produkt. För 185 kronor är den riktigt kompetent, naturligtvis dyrare än det du hittar på ICA, men du skulle inte läsa den här bloggen om du inte vore intresserad av att ge dig lite mer än vad du hittar i kassakön på närmsta matbutik. Jag tror att 185 kr är i den prisnivå som de flesta av oss tycker att vi hittar bra produkter till ett bra pris utan att gå helt bananas i lyxighet. Krämen är inte extremt dryg dock – i volym får du vad du betalar för, varken mer eller mindre.

Återigen gillar jag faktiskt designen, den är tilltalande även om tub-formatet inte har samma barberar-känsla som en bred klassisk burk. Men om burken (Supreme Cream) fick en svag 4, framför allt pga dålig effekt efter rakningen, så får den här en svag femma. Svag därför att den inte har samma tillförlitlighet på att inte skapa skärsår samt pga att den faktiskt inte håller det den lovar i form av att vara en allt-i-ett-produkt. Den får ett starkt betyg eftersom den har riktigt bra egenskaper, en vettig förpackning som håller goda ingredienser skyddade från bakterier och oxidering och lämnar ett härligt resultat efteråt. Och det är inte illa för 185 kronor.

groomingbetyg5minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s