betyg 2

Mörka fläckar?

Recension av Dr Brandt Dark Spots No More

För den hudmedvetne mannen är väl Dr Brandts produkter ingen hemlighet och ofta utmärks de både av ett högt pris och en bra kvalitet. I alla fall är ambitionerna hos tillverkaren oftast höga.

Dr Brandt Dark Spots No More förefaller närmast revolutionerande när man ser på den omständliga beskrivningen – att här redogöra för dess kompletta innehåll av ingredienser och deras funktion skulle leda till en avhandling av astronomiska mått av märkliga och obegripliga kemiska beteckningar (för den intresserade hänvisas till den utförliga produktbeskrivningen på groomings hemsida).

Helt kort kan sägas att det är ett serum som ska reducera utvecklingen av mörka fläckar på huden, såsom pigment- och åldersfläckar. Även UV-strålning och åldrandeprocessen ska enligt beskrivningen påverkas i positiv riktning med produkten. Olivbladsextrakt, peptider, vitaminer och enzymer ska alltså fördröja åldrandet och ge huden en jämnare ton. Förpackningen är typisk för Dr Brandt: en praktisk och snygg pumpflaska i en ren minimalistisk och elegant stil i en klar ljus färg med silverinslag.

dr_brandt_dark_spots_no_more

Serumet ska appliceras i ansikte och på halsen morgon och kväll efter sedvanlig rengöring (det rekommenderas också att man också använder ett fullgott UV-skydd i kombination med hudtonande produkter för att ge optimal effekt). För mig som tillhör åldersgruppen 45+ och har börjat få ett par åldersfläckar samt tillika fått en hud med ojämn hudton så är naturligtvis den här typen av produkter angelägna. Dock måste jag erkänna att jag inte märkt någon större skillnad efter att ha använt produkten under lite mer än en månad. Kanske ska det till en längre tids användning för att nå en effekt men jag misstänker att för personer som mig där åldrandeprocessen redan har satt fart och där hudton och pigment redan har börjat ställa till det i ansiktet hade det varit mer effektivt i ett tidigare stadie av processen. I produktens beskrivning så nämns mycket riktigt att serumet kan användas för att förebygga problemen och det är nog just i förebyggande syfte som serumet fungerar bäst. Med andra ord, kanske inget för den målgrupp jag representerar. Jag har för övrigt märkt att konkurrenten Peter Thomas Roth’s sortiment passar mina hudproblem bättre, varför vet jag inte.

Eftersom det höga priset på 605 kronor måste vara motiverat för användaren, så kan det för min personliga del inte resultera i ett särskilt högt betyg (vilket är förvånande då det är det aktningsvärda märket Dr Brandt vi talar om). För de pengarna vill jag nämligen se märkbara resultat, men det ska återigen betonas att för en yngre person där processen inte nått lika långt kan serumet säkerligen vara effektivt på lång sikt för att fördröja ålderstecknen. Men för mig känns det som onödig lyx som inte egentligen tillför något.

/TestPilot Glenn, 47 år

groomingbetyg2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s