betyg 4

Tummen upp!

Recension av Neotantric Fragrances Inferno e Paradiso Edt

Alltså, det här är verkligen ett kul märke – det måste sägas återigen. Neotantric Fragrances sticker minst sagt ut från mängden med sin genomtänkta design med svarta silhuetter mot genomskinlig botten på parfymflaskorna och med sina galna namn på produkterna (Sex Goddess, Metal Kamasutra, Killer Honey, Parampara Peep Show etc.) Man erfar direkt att här är en producent som inte gör något till hälften och som spelar på det lite crazy och sexiga. Här riktar man sig till kunder med självdistans och självironi samt de lite vågade.

Men det geniala är att det inte bara förblir en ploj – här finns också substans och innehåll: produkterna är av hög kvalitet och faktiskt riktigt sköna upplevelser. Jag har tidigare provat deras Dirty Money Edt. som jag fann både kompromisslös och tydlig i sin aromatiska träiga doft och kryddighet. Det var maskulinitet ut i fingerspetsarna och inget för de räddhågade – som allt Neotantric gör så antingen älskar man det eller hatar det.

Nu har jag testat ännu en i serien, Neotantric Fragrances Inferno e Paradiso (”helvetet och himmel”) och den här gillade jag ännu bättre! Om Dirty Money fick en att dofta som om man badat i sågspån (en fantastisk upplevelse i sig, om man som undertecknad gillar de träiga manliga noterna), så har denna ett bredare register. Även här återfinner vi en klassisk maskulin ton av kryddighet och trä från bland annat sandelträ, svartpeppar och bergamott, men här finns också inslag av plommon som tillför en rejäl dos fruktighet. Rökelse skänker doften ytterligare en dimension med sin sensualitet och exotiska arom.

Mycket spännande. En Testpilot-kollega till mig skrev i sitt inlägg att det var en ”doft för de coola” och jag kan bara hålla med!

neotantric_fragrances_inferno_e_paradiso_edp

Ska jag vara kritisk så är det att deras parfymer bara kommer i 100 ml men å andra sidan så gör det att ligger den prismässigt bra till med sina 595 kronor.

/TestPilot Glenn, 47 år

groomingbetyg4plus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s