Baldessarini

För vinterkväll & fest

Recension av Baldessarini Secret Mission Edt

Secret Mission är Baldessarinis nya doft från i år och lanseras som mystisk, orientalisk och manlig, något för mannen med pondus och erfarenhet.

Till en början gör den stort intryck på mig eftersom den sticker ut på ett lite kaxigt sätt och biter sig fast, men efter ett tag kan jag inte hjälpa att bli lite besviken, särskilt som jag annars är rätt förtjust i tillverkarens gamla doft Ambré.

Här handlar det nog dock mest om personlig tycke och smak och på vilket sätt man definierar sig själv. Marknadsföringen verkar rikta sig till den lite mer mogne mannen som ”vet vad han vill” men personligen tror jag den passar yngre killar lite bättre.

Även om där finns vissa noter i doften som jag gillar (kardemumman, cederträet och bergamotten) så tas dessa snabbt över av de mer tunga orientaliska och aromatiska inslagen (med all säkerhet kommer detta från cypressen och lavendeln) – i mitt tycke är den för söt och exotisk, på gränsen till feminin. Jag tycker i alla fall inte att den personifierar klassisk manlig herrparfym i den form jag föredrar. Av den anledningen brukar jag undvika dofter med orientaliska inslag eftersom de ibland kan dra åt det alltför parfymerade unisex-hållet med sin sötma.

baldessarini_secret_mission_edt

Tillhör man den kategori som gillar den här typen av dofter så vill jag hävda att det är en typisk höst-vinterparfym och som funkar bäst på kvällen eller vid fest. Som vardagsparfym är den lite over-the-top. 

Ett plus i kanten för att Baldessarini Secret Mission Edt håller i sig hyfsat bra och känns dryg – samt innehåller en viss exklusivitet och lyxighet som för all del kan kännas lockande – men den lite irriterande sötsliskigheten gör att den inte är något för mig. Särskilt som den är rejält dyr och bara finns att få i 50 ml.

/TestPilot Glenn, 47 år

TOPPNOT
Bergamott, basilika och cypress

MELLANNOT
Kardemumma, geranium och lavendel

BASNOT
Cederträ, mysk och örnträ

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s