betyg 4

Exfoliering, scrub & peeling

Recension av Peter Thomas Roth Laser Free Retexturizer Exfoliating Scrub

Det här med namn på produkter. Less is – obviously not – more, om du frågar Peter Thomas Roth. Hans eget namn är långt, hans produktnamn ännu längre. Laserfritt är temat här, och vid sidan av det får du Drakblod (Dragons Blood) som jag helt självmant utnämner till årets trendigaste ingrediens. Känns som att Game of Thrones har en del med det att göra.. Eller så har någon verkligen en drake som de sakta tappar på blod och in i produkter du ska ha i ansiktet? Nej, helt ärligt, det är faktiskt rent trams och nonsens. ”Dragons Blood” är nämligen en produkt av växtriket och inget annat. Så det är inget riktigt drakblod för pengarna, och tur är väl det.

Paketering är dock inte allt. Även om själva designen faktiskt är tilltalande maskulin.

Här får du en scrub med innehåll av glykolsyra, papaya-enzym, sötmandel-, aprikos- och mango-olja. Den exfolierar/skrubbar/peelar alltså huden med både små korn och med botaniska syror såväl som med papaya-enzymet. Mycket i en produkt alltså.

recension scrubkräm

Det här med scrub är lite känsligt. En dålig scrub kommer faktiskt repa din hud på ett inte alls bra sätt. En bra kan vara fantastisk på att ta fram lyster och fräscha upp huden när den tar bort döda hudceller. Men en scrub, alltså med små korn, kan vara mindre bra för acnebenägen hud, där är en kemisk peeling bättre, t.ex. med glykolsyra som i den här produkten. Bägge delarna finns alltså i denna produkt. Risken är att dock att det varken blir hackat eller malet. Trots att glykolsyran är bra för känslig hud så kan skrubben vara mindre bra och orsaka bekymmer. Är din hud riktigt känslig kanske du ska leta efter en ren kemisk peeling istället.

Dock är ingredienserna i denna produkt ganska milda. Jag har en rätt känslig hud och den här produkten funkar faktiskt fin-fint. Den har en ganska dov doft av bl.a. choklad vilket är lite oväntat i en sån här produkt – men väl matchande med den mörka färgen.

Huden blir riktigt fin efteråt, inte vansinnigt bra, men bra. Värt pengarna och kan användas ganska ofta utan att skapa irritation. För mig som reser väldigt mycket är det en bra bonus, flygplan tenderar att lämna huden torr och trist och då vill man gärna kunna fräscha upp den flera gånger per vecka. Det kan jag med den här produkten.

Priset på 395 tycker jag är schysst, varken mer eller mindre. Dyrare produkter finns som är bättre. Billigare produkter finns också, som sällan är så här bra. Priset känns rätt med andra ord.

Summa summarum – tramsigt namn till trots – en riktigt bra produkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s