Övrigt

Ormskinn

Recension av Rodial Glamoxy Snake Mask

Ansiktsmasker används antingen för att rena, fuktboosta eller släta ut huden i ansiktet. Hittills har jag stött på de två första där det vanligaste är lermasker som man låter sitta en kvart och efter att den stelnat så sköljs den av eller fuktmasker som man i vissa fall låter sitta över natten. Det finns ytterligare en kategori och det är såkallade “peel off” masker som jag nu för första gången har fått chansen att testa.

Glamoxy Snake Mask från Rodial ingår i en serie produkter där tempelhuggormens gift har efterliknats för att minska/hindra uppkomst av fina linjer. Masken ska förbättra hudens lyster och textur, den är berikad med aminosyror och lakrits för lyster och jämnare hudton men har även djuprengörande egenskaper  för att avlägsna överflödig olja, smuts och föroreningar och ska samtidigt förminska porerna. Masken lovar ganska mycket och framförallt i det senare i listan lyckas Rodial leverera.

Det kräver att man följer instruktionerna noggrant. Den ska appliceras på ett nytvättat, torkat och helst hyfsat nyrakat (ej helt nyrakad då den innehåller ganska mycket alkohol vilket svider!) ansikte. Masken är mycket trögflytande och stelnar fort så man måste jobba ganska snabbt och här märkte jag att en makeup-pensel är att föredra för att få ett så jämnt lager som möjligt. Det får inte vara för tunt och av ekonomiska skäl ej heller för tjockt. Man ska som med det flesta ansiktsmasker hoppa över området runt ögonen men även hårfäste och ögon bryn skall undvikas. Den har till en början en väldigt stark doft (alkoholen) men den lägger sig för att efter någon minut dofta apelsinliknande. När ett par minuter passerat stramar det på ett behagligt sätt och man känner verkligen att den jobbar och efter 15-20 min så börjar det roliga…

recension ansiktsmask snake complex

För att ta bort masken skrapar man lite i ett hörn av masken, det hjälper här om man grimaserar innan så masken släpper lite, sedan kan man börja dra av masken som nu känns som ett extra hudlager, en märklig men rolig känsla. Här märkte jag att om man har skäggstubb så kan det vara svårt att få den att lossna, därav rekommenderar jag att lägga den på rakat ansikte eller endast på partier utan skägg. Det mesta av masken lossnar men vissa rester får man ta bort med lite ljummet vatten. Väl borta kan ansiktet vara lite rödaktigt men det lägger sig och du ser direkt ett resultat. Jag har inte märkt någon jätte förändring av linjer men du får en klarare och jämnare hudton, en viss uppstraming av ansiktet och den stora vinsten  – renare och förminskade porer.

Snake Mask är ganska dyr men efter några gånger vet man hur stor mängd som behövs och jag har testat att vid några tillfällen endast applicera den på T-zonen där den gav mig mest effekt och då räcker den ju lite längre och använder man den en gång i veckan så känns den faktiskt ganska prisvärd då den gör ett bra jobb och ger ett synligt resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s