betyg 4

Karaktär & sensualitet

Recension av Paco Rabanne Black XS Edt

Jag har alltid haft en kluven inställning till märket Paco Rabanne; å ena sidan kan deras parfymer kännas som avlagda oinspirerade 80-talskreationer men ibland kan de gnistra till och skänka mannen både pondus, sexighet och elegans. Deras Black XS hör dessbättre till det sistnämnda.

Det här är en riktig uppstickare som innehåller både citrus och söta, blommiga nyanser från tagete och – faktiskt – pralin (!), men här finns också traditionellt maskulina trädofter och kryddighet från både peppar, kardemumma och kanel. Resultatet blir en spännande, sammansatt parfym som skänker karaktär och sensualitet till den som bär den, men också friskhet. En spännande doftupplevelse, minst sagt, som avspeglar sig på bärarens ökade självförtroende.

recension parfym paco rabanne

Jag är imponerad; efter att under mer än ett decennium ha traskat runt i unisexträsket verkar parfymörerna på sista tiden ha blivit bättre på att ta mannens personlighet och maskulinitet på allvar samt vara innovativ, och Paco Rabanne Black XS Edt är ett sådant exempel. Det är dessutom en doft som sitter i ett tag, därför är också priset helt OK även om jag anser att 480 kronor för 50 ml kanske är i mesta laget rent generellt. Några kronor billigare och det hade blivit full pott. Men bra, Paco Rabanne! Mycket mycket bra.

/TestPilot Glenn, 47 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s