behandlingar

Ett välkommet avbrott i vardagen!

Vi alla har väl drömt om att få en lyxig ansiktsbehandling någon gång, men fegat ur på grund av rädsla för vad polarna skulle tycka. Mitt ansikte består av en hud som ständigt har identitetskris, och en fet t-zon och något torra kinder gör inte situationen mycket bättre. I t-zonen är porerna mycket stora och känsliga, och jag har provat många olika produkter tidigare som inte kunnat palla motståndet när mitt ansikte försöker visa vem som bestämmer.

Med hopp om att utrota det sista motståndet från den envisa krigstruppen som är mitt ansikte, så befann jag mig i Groomings salong en regnig augustimorgon. När jag kommer in i salongen slogs jag direkt av den lyxiga miljön och blev samtidigt introducerad för Lydia, som sedan länge arbetat som hudterapeut. Direkt efter ”Hej, Patrick!”  kom frasen ”Jag vet definitivt vad som skall göras i dag.”, och jag skrattar lite nervöst, utan att ha någon aning om vad som ska hända. Behandlingen planeras efter en analys av hudtyp och eventuella hudproblem, och Lydia visste direkt att en portömning var det jag skulle få denna gång. Känslan av att hon vet vad hon gör är betryggande och fick mig att känna mig säker att jag är i trygga händer. Innan och under varje procedur och steg i behandlingen förklarar hon vad hon håller på med och varför hon gör som hon gör. Detta lugnade nerverna.

Efter rengöring med anpassad ansiktsrengöring och ansiktsvatten är det dags för portömning. ”Detta KAN göra lite ont, men det är värt det.” Spänning uppstod. Efter några minuters dejtande med ångmaskin som skall öppna porerna är det dags för henne att klämma! ”ÄNTLIGEN!!!!”, var inte direkt en tanke som susade igenom mitt huvud just då. Ni vet när vissa skriver ”Jag önskar ni kunde känna hur det kändes”, fast om jag ska vara ärlig så önskar jag inte ens mitt ex denna smärta, även om det är värt det efteråt. Dock är hon mycket lugn och lugnande i proceduren, vilket gör processen något skönare. ”Patrick, happy thoughts happy thought HAPPY THOUGHTS!!!!”, men det gick ju inte att tänka på annat än att det kändes att mitt ansikte höll på att dras av.

Direkt efter behandlingen såg jag min spegelbild och skrek. Huden var svullen och röd, och jag såg lite misshandlad ut. Tur att jag flyttat hemifrån så mamma inte kunde se och skrikfråga ”PATRICK, VEM HAR SLAGIT DIG?!”. Detta försvann dock i stort sett dagen efter, och det var då den klara och släta hyn kom fram. Varje gång tunnelbanevagnen susade förbi mig såg jag min spegelbild i glasrutornas reflektion och bländades av min egen skinande panna. Porerna var avsevärt mindre och färre, ytan var slätare och hyn allmänt klarare.

Behandlingen avslutas med en mycket avslappnande massage för att låta en förtränga den smärtsamma portömningen. Massagen fokuseras på huvud och nacke, och den är någonting jag drömt om varje natt sedan första gången jag fick den. Efter behandlingen får man veta lite mer om hur man skall ta hand om huden framöver, och man får även prover på produkter som passar ens ansikte efter behandlingen. I mitt fall blev det dag- och nattkräm från Murad, två krämer som visade sig vara idealiska för min hud och absolut någonting jag kommer att inkludera i mina framtida groomingrutiner.

Vid behandlingar som denna tycker jag det är mycket viktigt att jag känner mig väl omhändertagen och att all fokus är på mig. Denna behandling är definitivt någonting jag skulle vilja göra ofta, samtidigt som jag döljer det för mina polare och bara säger ”Nej, jag var… på gymmet.”. Man kan säga att det är en hemlighet mellan mig och mitt ansikte som dessutom stannar mellan oss.

Min behandling bestod av basbehandling på 40 minuter för 450 kr och tillägget portöming på tjugo minuter för 250 kr. Priset för behandlingen är mer än acceptabelt. Några öl färre i baren och du är några steg närmre avslappning, kunskap och ett allmänt renare ansikte med mer lyster. I ungefär en timme får man slappna av, stänga ute stadslivet bakom en och bara rensa huvudet, samtidigt som man får en ansiktsbehandling helt anpassad efter ens hudtyp. Ett välkommet avbrott i vardagen, och något som fler borde unna sig.

//Patrick, Testpilot 18 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s