betyg 3

Ge SPA-känsla till rakningen

Recension av Murad Man Cleansing Shave & Razor Burn Rescue

När det kommer till rakning tillhör jag dem som hellre trimmar än att använda rakhyvel för att slippa få dem där förbannade skäggfinnarna. Murads produkter hjälpte en del men inte helt.

Murad är ett märke inom hudvård framtagen av doktor Howard Murad. Det jag gillar med märket är bland annat resultatet, upplevelsen med dofter och tydligheten. Alla produkter är numrerade i tre steg, från nummer 1 till nummer 3. Nu har jag använt hudvårdsprodukter så länge att jag vet i vilken ordning produkterna ska användas men i början var detta faktiskt till stor hjälp.

Vad jag har testat denna månaden är en kombination av två produkter från Murad. Murad Man Cleansing Shave (steg 1) och Murad Man Razor Burn Rescue (steg 2). Steg 1 står för rengöring och steg 2 är den behandlande produkten.

recension rakkräm

Murad Man Cleansing Shave är en kombinerad rengöring och rakkräm. Den exolierar huden och ser till att lyfta skäggstråna för att underlätta rakningen. Jag fuktade ansiktet lite och sedan masserade jag in krämen. Den löddrar lagom mycket och det känns som att det blir en hinna på huden, en skyddande hinna. Rakningen gick väldigt lätt även för mig som är ovan med att använda rakhyvel. Ingen svidande känsla och resultatet blev väldigt lent. Den kan vara lite besvärlig att skölja av. Första gången använde jag alldeles för mycket och fick stå och skölja ett bra tag. Jag fick testa mig fram till rätt mängd men ett tips är att börja med en liten mängd och ta mer efter behov.

recension after shave balm

Murad Man Razor Burn Rescue är den behandlande produkten som ska förebygga skäggfinnar och irriterad hud. En liten mängd ska smörjas in över skäggområdet och följas med en fuktighetskräm över hela ansiktet. Jag tycker att den går in rätt så bra i huden. Det känns som att det ligger en tunn hinna kvar som är lite glatt. Jag använde den både morgon och kväll för att jag ville undvika att få skäggfinnar. Det känns först som att jag ska slippa finnarna men efter tre dagar får jag små vita finnar på halsen och någon enstaka på hakan. Dem håller sig kvar några dagar lagom till det är dags för rakning igen. Trots att jag alltid använder nya blad på rakhyveln hjälper det inte ett dugg. Så i fortsättningen blir det till att fortsätta trimma.

Jag är väldigt förtjust i produktförpackningarna. Jag gillar att se innehållet och jag gillar den enkla, tydliga och eleganta designen. Dem kan med fördel stå framme på hyllan, helt synliga. Redan vid första användningen känns det att det har lagts ner mycket tid för att få en hög kvalitet på produkterna. Men bäst av allt är doften. Jag kan smörja in dessa i flera minuter och bara njuta av doften. För mig påminner doften om dofterna jag känner på SPA.

recension murad man rakning

Produkterna är rätt dyra men väldigt dryga. Tyvärr gör dem inte mig någon större nytta eftersom jag fick skäggfinnar ändå. Betydligt färre än vad jag brukar få men ändå så att det besvärar mig. Cleansing Shave ger jag en 5:a och Razor Burn Rescue får en 3+

För dem som brukar raka sig med rakhyvel kan jag inget annat än att rekommendera produkterna. Upplevelsen blir något helt annat, både när det gäller att hyveln glider lättare och med doften.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s