Neotantric Fragrances

Svensk dirtyness

Recension av Neotantric Fragrances Dirty Money Edt

Vem hade för några år sedan trott att ett av världens mest respekterade parfymhus skulle vara svenskt?

recension neotantric fragrances

Vem hade för några år sedan trott att ett gäng svenska killar skulle skapa ett stort internationellt hudvårdsmärke med förgreningar inom parfym? De två är internationellt framgångsrika Byredo och Recipe for men. De senare har tagit fram märket Neotantric Fragrances som bara genom namnet kan associeras till sex. Gör man sedan en parfym med namnet ”Dirty Money” så får man ju nästan en Jonas Åkerlund-känsla. Cirkus, porrbiograf, maffia. Sånt som bra musikvideos och tv-serier vävs av. Det är kul med ett varumärke som tar ut svängarna lite och inte bara vill göra ”dofta-fräscht-efter-gymet/stranden- eller lukta-gott-på-kontoret parfymer”.

Kul så långt. Själva parfymen då? Den är stark, kraftig och ber inte om ursäkt. Försöker – precis som namnet – inte att bli en svärmorsdröm. Det gillar jag! Den sticker ut med kraftiga toner av rök, sandelträ och tobak med ett uns av fräschör i toppen – citron och rosépeppar gör den spetsig. Just där fallerar doften lite för just mig – jag tycker den blir lite för spetsig. Jag hade uppskattat om de hållit sig till en mörkare toppnot som matchar bastonen i murrighet. Det betyder inte att det här är fel på nåt sätt, det är bara inte just min kopp te. Dock, och ett ganska stort dock. Det finns en konkurrent. Gucci Pour Homme EdT som är förvillande lik. Lite för lik med tanke på att den funnits på banan sedan 2003. Men Dirty Money är lite rundare, lite mer up to date, lite mer Scandinavian.  Gucci lite mer brandrök.

recension herrparfym

Men, det kanske kokar ned till vad du vill köpa. Just nu sitter jag i köket med Italiensk lyx på ena handen för 640 kr / 50 ml. På andra handen har jag svensk dirtyness för 595 / 100 ml. I valet framstår faktiskt Neotantric Fragrances Dirty Money som lite mer elegant, lite mer sofistikerat. Det var faktiskt lite otippat. Men sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s