betyg 5

Ett rent fynd!

Recension av Cicamed Eye Antioxidant

Ännu en ögonkräm.. Det är det första jag tänker på. Jag har varit obändigt lojal mot Dr Brandts Lineless Eyecream i många år nu och fick faktiskt för mig att det var dags att byta. Ja, att byta bara för omväxlingens skull. Och då måste jag ju hitta något nytt.

Sagt och gjort. Jag började studera produkter. Jag letade på varuhus, på nätet och i butiker. Jag fastnade för de gamla vanliga som Clarins, Dr Brandt (ja, han har flera), shiseido… Men vänta nu. Alla de har flera år på nacken. Det går ju inte. Jag strök hela listan – eftersom det är gammal formula i gamla produkter. Reste till New York. Hittade en Peter Thomas Roth som en vänlig dam på Sephora tyckte var fantabulous! Den kunde jag använda i tre dagar, sen fick jag allergiska reaktioner. Skänkte bort den, gick till lyx-templet Bergdorff Goodman och testade en svindyr Estee Lauder-kräm som är rena rama magin! Men då får du hosta upp 1500 spänn. Å andra sidan kommer din chef framöver tro att du är hälsan själv.

Nu när ni förstått att jag är extremt insatt i ämnet ska jag berätta om Cicamed Eye Antioxidant:

Cicamed är ett svenskt företag från Stockholm. De ligger helt rätt i tiden med organiska och ekologiska produkter ”utan onödiga tillsatser”. Stilren skandinavisk design för tankarna till det som namnet signalerar, vetenskap, forskning, medicin etc. Allt snyggt och enkelt paketerat för att attrahera både manliga och kvinnliga målgrupper.

På deras hemsida hittar du inte bara en produktlista med säljande texter – du kan också föra musen över varje ingrediens och få en pedagogisk förklaring kring vad ingrediensen gör och vad det är för något. All heder åt det! Bra jobbat!

recension ögonkräm

I den här produkten hittar du framför allt vatten. Det kan vara en bra sak att veta att det som står först i listan är det som det är mest av och här köper du mestadels vatten. Vid sidan av det Aloe vera, emulgeringsmedel, grönt te (antioxidant), trollhassel, AHA från bl.a. blåbär, sockerrör och citron, mm. Listan ser faktiskt helt organisk och naturlig ut för mitt lekmannaöga.

Eye Antioxidant är mycket bra i konsistensen. Du pumpar ut lite grann och det flyter alldeles lagom mycket för att du lätt ska kunna applicera den under ögat med ditt ringfinger. Den går snabbt in i huden och du får en skön fräsch känsla.

Resultatet? Riktigt bra! Den ligger inte i klass med min Estee Lauder-kräm för 1500:- men då ska du veta att den här krämen har ett pris på 349:-. Den tar effektivt bort påsar orsakade av sena nätter, socker (japp, det är nåt du ska undvika om du vill ha bra hy) och alkoholhaltiga drycker – och gör dig piggare runt ögonen. Den tar inte helt bort mörka cirklar men de minskar dramatiskt. Det här är definitivt en av de bättre ögonkrämer jag provat men för detta pris är den ett rent fynd, helt i klass med Dr Brandts Lineless Eyecream för 660:-

Dessutom stöder du ett ungt svenskt företag på Södermalm som bara har naturliga ingredienser. Det hade jag valt före konkurrenten på samma prisnivå alla dagar. Nu får du den dessutom till rena reapriset. Betyget? En klockren 5:a.

bäst i test

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s