betyg 3

”hint”?

Recension av Dr Brandt Pores No More Pore Refiner Hint Of Tint

Dr Brandt är en världsledande forskare inom dermatologi och har skapat en hel del riktigt bra produkter som jag gillar skarpt! Hans microdermabrasion är fantastisk, lineless eye cream likaså, vacuum cleanern är också en mycket uppskattad produkt. Hans Nutriceauticals (Anti-Oxidant Water Boosters – flytande kosttillskott) är faktiskt också värda att prova och en mycket bra medicin mot baksmälla (!) – vilket en expedit på Saks i New York lärde mig för några år sedan.

Den här produkten känns dock lite felpaketerad. Löftet är att s.k. microspheres ska ge dig en kosmetisk effekt genom att både gömma porerna och hålla dig matt i ansiktet. Krämen ska också minska produktionen av sebum vilket då ska motverka acne.

Felet ligger i löftet ”hint of tint”. Det är nämligen ingen hint. Det är full fräs och massor av färg. Ja, alltså, du blir inte svart i ansiktet – men den är mycket täckande. Jag skulle snarare beteckna den som en flytande foundation med hudvårdande egenskaper.

Produkten kommer i en tub med pump. Locket är föredömligt djupt på insidan vilket förhindrar att krämen läcker ut (bra om du t.ex. har den i väskan) och pumpen gör också produkten mer lätthanterlig eftersom den trycker ut ytterst lite av denna dryga kräm. Designen är skönt unisex och spär varken på eller av din manlighet, vilket är gemensamt för alla doktorns produkter.

Fungerar den då? Ja – men den fungerar lite väl bra!

Pore Refiner Hint of Tint (Seriously, nån borde fundera på det namnet..) fungerar bättre som en slags concealer eller en foundation eftersom det här är mer än en hint of tint. Som concealer måste jag säga att den är oslagbar på att dölja blemmor. Har du en concealer under ögonen så har den en tendens att inte vara rätt färg för resten av ansiktet. Har du en foundation som är rätt i ansiktet tenderar den att inte vara speciellt bra för behandlingen av finnen du vill dölja. Den här produkten innehåller tea tree som är bakteriedödande och därmed ett gott alternativ till en concealer. Lätt att applicera men extremt dryg så använd sparsamt (och använd inte runt ögonen eftersom den innehåller tea tree).

Att använda den här produkten i hela ansiktet som en mattande kräm fungerar också – i bemärkelsen att den gör din hy matt. Men den ger alltså ifrån sig massor av tint (färg) snarare än en hint (lite). Det som då är synd är att den inte finns i en färgskala. Alla killar har ju inte exakt samma hudton och ingen av oss har exakt samma hudton året runt. Knappt ens dygnet runt i vissa fall. Då hade det varit bra med en produkt som åtminstone kunde dela upp sig i blonda toner och lite mörkare respektive röda toner. Det finns säkert killar som passar utmärkt i just denna ton, men inte alla.

Det gör att den här krämen faktiskt är riktigt bra för vissa användningsområden.

  • Concealer (dock ej runt ögonen)
  • Foundation om din hudton är rätt
  • Istället för solpuder (kanske framför allt på kvällstid)

Men i min vardagliga groomingrutin platsar den bara som concealer.

Priset på 495:- får anses ok jämfört med en bra concealer/foundation/solpuder, men knappast prisvärt i form av ett kap. Därför blir betyget en tveksam 3:a. Tveksam i form av att produkten inte riktigt är vad den utger sig för att vara. 3:a för att den trots allt har en hel del bra användningsområden till ett ok pris. Förutsatt att din hudton är rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s