betyg 4

Ytligt?

Recension av Cicamed Night Antioxidant

Vakna som en ny människa

Cicamed, ett Stockholmsbaserat företag som jag måste erkänna att jag inte alls hade koll på, erbjuder organisk hudvård i den högre prisklassen. Cicameds produkter har hyllats i mängder av modemagasin och bloggar för och av kvinnor men för oss män har det varit väldigt tyst kring denna svenska sensation, ja förutom Daniel Paris då som lovordar märket på sin blogg med superlativen ”Cicamed är sjukt bra!”. Företaget kombinerar det bästa från naturen med vetenskap för att nå ett så behagligt och ekologiskt resultat som möjligt. Hur det funkar? Riktigt bra faktiskt!

Jag har nu under en månads tid provat Cicamed Night Antioxidant, en nattkräm som skall hjälpa till att bromsa ålderstecken och reparera huden under tiden du sover.

Förpackningen lär inte vinna några designpriser. Både kartongen och plastflaskan är klassiskt apoteksvita med en liten blå rand. Inte särskilt upphetsande för den prislappen, där hade i alla fall jag förväntat mig något roligare. Tack och lov är innehållet desto mer spännande. Lukten är riktigt fräsch. Det doftar citron och då snackar vi inte bara en liten futtig hint av citrus som effektivt dolts i kemiska formler eller citrusdoft á la luftfräschare från närbutiken. Nej, här är det fråga om äkta härlig naturlig citron, nästan som om någon plockat direkt från blommande citronträd på Sicilien och tryckt frukten rätt ner i flaskan.

recension nattkräm

Det är ett sant nöje och en njutning att applicera denna väldoftande produkt i ansikte, nacke och hals varje kväll innan läggdags. Man känner sig löjligt fräsch, avslappnad och välmående när man somnar och huden känns nästan pånyttfödd när klockan ilsket påkallar ens uppmärksamhet på morgonen.

Effekten då? Förhindrar Night Antioxidant verkligen åldrandet eller förmedlar den egentligen bara en skön känsla? Svårt att säga. Jag tror absolut att produkten gör gott för huden med alla sina ekologiska oljor, syror och vitaminer men resultatet är svårt att sia om efter så här kortvarigt användande. Huden känns i alla fall både mjuk och frisk men om den reducerar rynkor låter jag vara osagt så länge. Produkten är väldigt dryg och förpackningen kommer förmodligen att räcka ytterligare ett par månader. Ett som är säkert är i alla fall att detta är en mycket angenäm bekantskap som jag gladeligen rekommenderar alla som söker en väldoftande nattkräm utan kemikalier. Man hade dock tjänat på en mer tilltalande design. Jag hade aldrig köpt produkten om jag sett den på hyllan och helt saknat bakgrundsinformation. En hudvårdsprodukt som kostar närmare 500 spänn vill man gärna kunna ha framme. Det skall inte se ut som om man köpt en flaska Lactacyd på Apoteket. Ytligt? Kanske det, men så fungerar vi människor. Bilar, klockor, kläder, manlig hudvård. Är det dyrt så skall det tålas att visas upp för vem vill egentligen ha en trist parfymflaska stående framme, hur gott den än luktar? Inte jag och inte du.

1 svar »

  1. ”en nattkräm som skall hjälpa till att bromsa ålderstecken och reparera huden under tiden du sover.” Måns förbövulen, du sover ju fan aldrig så dig lär den ju knappast hjälpa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s