betyg 4

Nytt från Hugo!

Recension av Boss Bottled Sport Edt

De flesta män har väl någon gång i sitt liv provat produkter av det klassiska märket Hugo Boss – ibland lyckas de, ibland blir de tråkiga och lite intetsägande. Deras Bottled Night var jag väl inte särskilt imponerad av, men deras nyaste lansering – Boss Bottled Sport – var en mycket positiv överraskning. Boss har här lyckats få till en sportig parfym som är balanserad och egentligen inte saknar något – många ”sportiga” dofter tenderar ju annars att bli för lätta och citusaktiga och saknar oftast en maskulin tyngd vilket gör att de blir aningen flyktiga.

Men här finns allt: parfymen går under kategorin ”aromatisk” och det tycker jag faktiskt stämmer. Fruktighet och friskhet (blodgrapefrukt) blandat med en aning kryddighet (svartpepparkorn, tonkaböna) och maskulinitet (vetiver) samt ett visst stänk av sötma eller blommighet (lavendel, geranium, aldehyder). Fruktigheten och blommigheten/sötman har övertaget på bekostnad av kryddigheten, dock utan att det maskulina går förlorat – det är här de har lyckats utmärkt med balansen i doften, eftersom den trots allt känns fantastiskt manlig; det söta inslaget kunde annars ha gjort den för tung eller för unisexartad men det man alltså lyckats undgå.

recension herrparfym

Det här är en doft som definitivt känns frisk och sportig men utan att vara mesig – tvärtom, den verkar både sensationellt dryg och lite uppkäftig. Jag tog några droppar i handflatan för att ”dutta” på valda ställen på ansikte och hals i den mängd jag brukar göra men var nästan rädd att jag tagit i för mycket. Du behöver knappast vara rädd för att förbipasserande på trottoaren ska göra korstecknet eller genast plocka fram sin astmainhalator om du råkat överdriva (för det är ingen jobbig stickande doft), men du behöver i alla fall inte överdosera för att den ska göra sig påmind eller hålla sig en längre tid under dagen – ett stort plus för oss som har ett ph-värde som är rena drömmen för de som tjänar pengar på herrparfymer.

460 spänn för 30 ml (den finns också i 50 ml) är lite över min budget, men å andra sidan är det en dryg sak, det här. Bottled Sport får i alla fall mer än godkänt för sin lyckade kombination av friskhet, sötma och klassisk manlighet. En perfekt parfym för sommaren – på vinterhalvåret hade jag kanske valt en kryddigare och träigare doft.

TestPilot Glenn, 47 år


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s