betyg 4

Nytt från D&G

Recension av Dolce & Gabbana The One Sport Edt

D&G går “all in” med sin alldeles nya sportigare doft The One. Jag har använt den i flera veckor nu, och så sakteligen börjat fatta tycke för den. Den har fått komma till pass både för utomhusdagar i vårsolen, som ‘biodejtsodör’ och även efter träningspass. Den har en fräsch, men samtidigt något välbekant inslag av noter. En snabb koll på ingrediensnoter visar sig bekräfta detta i och med förekomsten av exempelvis det basiga mysk, mellannoten kardemumma och med toppandet i rosmarin. Helt enkelt en riktigt härlig vår- och sommardoft!

En bild som även parfymens ansikte, Adam Senn, utstrålar i reklamen. Tydligen symboliserar flaskans genomskinliga glas renheten i en idrottstävling som spanar mot framtiden (sommar-OS 2012?), och den röda färgen pulserar av energi. Det där senare vet jag inte om jag håller helt med om, visst kan man få associationer till mer energi i och med den lättsamma sportigheten men jag tycker att själva doften saknar en riktig botten, en grund, för att bekräfta den energisymboliserande rödfärgen.

recension parfym d&g

Sammantaget kan man absolut se både en tidsenlig intention i både doft och utseende och en välkommen doft för den medvetne och lyxigt sportige mannen. Ett minus för att en sprejning för mycket lätt sticker i närmsta näsa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s