betyg 4

Matt-puder på kräm

Recension av Recipe for men Anti-Shine Moisturizer

En discokula till ansikte och möjlighet för folk att spegla sig själva i din panna? Aldrig igen.

”Jag skall bara gå och pudra näsan.” säger skådespelerskorna när de, i Hollywood-filmer, sitter på dejt och vill springa iväg för den som sitter på andra sidan av bordet inte är tillräckligt rik/intellektuell/snygg. Och det är alltid kvinnliga roller som skall pudra näsan, för har man någonsin sett Downey Jr, Pitt, Bale, Clooney eller Willis stå framför badrumsspegeln i en dyr restaurang och sensuellt slänga på sig puder? Nu är det vår tur.

Att svenska groomingmärket Recipe for men, en personlig favorit, har denna genialiska och unika produkt i sitt utbud gör att det inte ens spelar någon roll att jag aldrig får ropa ut ”Be right back darling, jag skall bara pudra näsan!”. Med en extrem blandhy är det mycket viktigt för mig att, i en produkt, hitta balansen mellan fukt och matt finish. Den skall ge tillräckligt med fukt och spänst, samtidigt som den mattar ned oerhört glansig t-zon. Och det är där Recipe for men Anti-Shine Moisturizer kommer in.

Anti-Shine Moisturizer har samma form som alla andra fuktighetskrämer från Recipe for men. Tuben är självklart röd och med signaturlappen som får fuktighetskrämen att se ut som någonting receptbelagt. Även konsistens och doft följer resten av sortimentet. Det är blågrönt och otroligt krämigt med doftnoter av nordiska skogar. Skillnaden på de andra fuktighetskrämerna och denna är att denna innehåller, citerat: ”The revolutionary micropearl system”. Någonting som låter extremt avancerat. Vad detta innebär är att Anti-Shine Moisturizer innehåller puder, ändock i en manligare form.

Man behöver inte jättemycket av produkten för att täcka de där glansiga områdena, så 75ml räcker länge. Applicering är mycket enkel, men någonting överraskande är att vid applicering över och runt hår, som t.ex. ögonbryn och något längre skäggstubb, fäster inte pudret och efter ett par timmar smular sig produkten och man står där med smulor av vad som skulle vara en kräm. Man lär sig detta ganska fort och man undviker automatiskt håriga områden och fokuserar på de släta för det optimala resultatet. En annan överraskande detalj är att det inbyggda pudret tappar all sin uppsugningsförmåga vid applicering då hyn inte är helt snustorr. Så låt serumet eller tonern torka rejält, gå och ta en kaffe eller skriv en novell och kom tillbaka för att applicera produkten. Resultatet blir en fantastiskt mjuk hy med silkeslen finish, utan minsta lilla blänk.
Hur länge håller man sig matt då? Som en kille med mycket glansig t-zon börjar t-zonen återigen bli blank vid sena eftermiddagen vid applicering på morgonen. Därmed behöver man ändå springa iväg till badrummet och applicera ännu mer, samtidigt som man låtsas att ens snygga dejt väntar på en vid restaurangbordet. Det är inte tolv timmar av matt finish, men det är det bästa jag har provat som inte är ett rent puder.

Detta är en helt fantastisk dagkräm som suger åt sig det där glanset, men för att kompensera och tillföra extra fukt rekommenderar jag en annan fuktighetskräm för nätterna, alternativt ett fuktserum under.. Det är inte Sahara i ansiktet efter en natt med Recipe for men Anti-Shine Moisturizer, men det är inte lika optimalt och spänstigt som man skulle önska.

//Patrick, Testpilot 18 år

+
Härlig doft
Skön kylande känsla
Bevarar en matt finish
Prisvärd


Smular sig vid applicering runt hår
Kräver helt torr hy innan applicering

3 replies »

    • T-zonen brukar man kalla områder ”panna, näsa och haka” eftersom det bildar ett T. Detta område är ofta lite fetare än övriga huden, blir lätt blankt och man kan ofta ha problem med stora porer eller acne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s