betyg 1

Så bra! Men…….

Nu tänker jag fuska lite. Jag tänker citera producenten av den här produkten:

REN är hudvårdsserien som kombinerar det bästa ur två världar: Högteknologisk hudvård med kliniskt bevisade, 100 procent naturliga ingredienser. Det kallas ren bioaktiv hudvård.

REN gör rena produkter som INTE innehåller: syntetisk parfym, petrokemiska ingredienser, sulfater, animala ingredienser, silikoner eller parabener. REN testar inte sina produkter på djur och rekommenderas av The Vegan Society in The Animal Free Shopper 6th Edition.

Man borde ju älska det här. Det är rätt i tiden, rätt i etiken, rätt i det mesta. De har t.o.m. ett svenskt varumärke (fast det är inte alls svenskt).

Men.. Det hänger ändå inte riktigt ihop. Jag har testat några produkter från det här märket och det är rätt varierande kvalitet. Deras lip balm är typ vanligt vaselin med lite mint och citrus smak. Deras body scrub med bas i havssalt är fabulös. Högt och lågt.

I den här produkten lyckas de förena bägge världar. Den är superbra och riktigt kass. Löftet är att bekämpa utbrott och blemmor, lösa upp tilltäppta porer och motverka bakterier. Men framför allt ska den verka mattande och jämna ut hudtonen.

Och – Det gör den riktigt bra! Det här är inte en kräm som håller dig 100% glansfri hela dagen – den verkar snarare förebyggande. Ser till så att huden inte producerar fet hy. De flesta krämer ser till att fettet inte glänser, men du känner dig ändå oljig – eftersom du är det, under ytan. Med den här produkten som används som ett ansiktsvatten (men är ett mellanting mellan det och en kräm) känner du dig inte oljig. Den tangerar alltså själva problemet – att kontrollera produktionen av sebum. Du behåller en frisk hudton som inte ser pudrad ut.

Så bra!

recension fuktighetskräm

Men.. Produkten har samma problem som REN har med många av sina produkter. Man vill vara så ekologisk och så medveten och fantastisk och fri från parabener och allehanda gifter och och och och… att man glömmer att en produkt inte får lukta illa.

REN Clearcalm3 Anti-Blemish Day Fluid doftar lite skogsmulle. Lite så där som man förväntar sig av en kille som inte är frekvent besökare på den här sajten. Den doftar som killen som spenderar sin tid i skogen. Utan bössa. Med kikare.

Helt ärligt så hade jag kunnat leva med det. Men när jag vaknar på natten. Och tar ett andetag och undrar.. VAD är det som.. luktar? Då är något fundamentalt fel. Då har man glömt vad man håller på med. Det är förvisso en dag-produkt. Men den kommer landa på någons kudde förr eller senare. Och även dagtid så är det här inte en helt angenäm upplevelse – även om det inte blir lika illa.

Men kära REN. Jag gillar det ni gör.  Ni vet HUR ni ska göra. Men ni har glömt VAD ni ska göra. Ni ska göra era kunder snygga genom att göra dem självsäkra. Då kan de inte lukta illa. Inga syntetiska parfymer är helt okej. Men i Grasse i Frankrike har man tagit fram helt naturliga parfymämnen ur blommor och blad i hundratals år. Dags för en studieresa?

Funktion: 4

Totalt betyg: 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s