Lacoste

En klassiker i ny tappning

Recension av Eau De Lacoste L.12.12 Green Edt

När en parfym kommer i flera olika färger så gör man oftast rätt i att undvika inköp. Inte sällan är innehållet tråkigt och slätstruket och för att dölja detta faktum lockar man istället kunderna med färgglada flaskor som förföriskt kallar på oss försvarslösa konsumenter. Ett utmärkt exempel på detta är Ralph Lauren som släppte en kollektion med fyra kulörta flaskor med riktigt trist innehåll.

Nu handlar dock den här recensionen inte om Ralph Lauren utan om huset Lacoste’s nya triss i dofter. Inspirerad av den klassiska pikétröjan från 1927 får vi nu nämligen stifta bekantskap med Lacoste L.12.12 Blanc, Bleu och Vert. Jag har testat Vert (grön flaska) och måste tillstå att jag är positivt överraskad! Doften är sportig men samtidigt elegant och bilder på ett somrigt Paris, Grace Kelly och blodröda sportbilar av klassisk modell dyker upp när jag färdas bakåt i tiden. Flaskan har dessutom mycket smakfullt dekorerats med den välkända krokodillogon i tyg, vilket ytterligare bidrar till den där härliga nostalgikänslan.

Lacoste Eau De Lacoste L.12.12 Green (Vert) öppnar med en fräsch ”cocktail” av fruktiga dofter där grape och melon är de mest framträdande noterna och blir sedan mer kryddig med aromatiska inslag av timjan, fikon och lavendel. Det luktar inte dyrt, det känns inte särskilt utmanande men det är definitivt klassiskt så det förslår.

recension herrparfym lacoste

Synd bara att sommaren är över för det här är ingen parfym som lämpar sig tillsammans med svenskt snöslask och uppesittarkvällar med Lotta Engberg. Nej, den skall man bära på sommaren iklädd shorts och med en tennisracket i handen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s