betyg 5

Tung!

Recension av Feather MR3 Neo Rakhyvel

Jag måste erkänna att jag ofta slarvar med valet av rakhyvel och rakblad.

Priserna är generellt höga för rakblad av hög kvalitet och det händer att de inte alltid motsvarar förväntningarna. En del av de nya rakhyvlarna har blad som ska vara så mjuka och följsamma för huden att man inte ens känner att de arbetar, vilket istället leder till att man bara tar i hårdare och skadar huden i högre utsträckning.

Därför är mötet med Feather MR3 Neo Rakhyvel en mycket positiv upplevelse. Hyveln – som delvis är av metall – har nämligen det som ett bra, effektivt rakredskap ska ha: tyngd!

Vad en del tillverkare inte förstår, är att om en hyvel har blad och huvud som följer huden så smidigt som möjligt så måste detta kombineras med att hyveln har en rejäl vikt, så att den tar ordentligt och blir effektiv. Och det har MR3 Neo. Det är en ren fröjd att arbeta med den; den är inte mesig som många andra utan tar ett rejält tag så att du bara behöver dra över området en gång – och utan att trycka. Och ändå känns det behagligt. Lite smart är att man kan välja om man vill ha huvudet rörligt eller låsa fast det (detta är ju oftast en smaksak), så det är en trevlig liten finess. Själv föredrar jag att ha det rörligt.

recension rakhyvel feather

Det här måste vara den bästa hyvel jag någonsin prövat och jag tycker heller inte priset är orealistiskt, sett i relation till flera andra på marknaden och som fungerar avsevärt sämre. Den är värd varenda krona, och det gäller också rakbladen – särskilt om man har en RazorPit så att bladen håller länge.

Gillar också det medföljande praktiska stället för hyveln och extrabladen – som trots sin lätta, smäckra utformning står stabilt, och dessutom inte är skrymmande. Så det kan bara bli högsta betyg!

TestPilot Glenn, 47 år

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s