betyg 3

Mattare & lenare hud

Recension av L’Occitane Clarifying Rice Mask

Denna rengörande mask doftar som någon slags blandning av lera och har en härligt krämig vit färg. Ge produkten lite tid, för i början är det en ytterst torr känsla som lämnar ens kinder, näsa och panna. Låt den sjunka in 10 min för en märkbar skillnad. Huden känns något torr och spänd under processen, men det känns också som att den blir rengjord ända in i porerna.

Rismasken innehåller tre naturliga leror, en som rensar bort smuts, en som är absorberande och återställande, samt en mjukgörande och förgyllande lera. Direkt efter behandling är resultatet som tydligast med tydligt lenare och mattare hud. Bli inte förvånad om din hy kan verka något blekare eftersom en del av lerornas finish är violettaktig. Den röda risblandningen från Camarguedeltat i södra Frankrike har en återbalanserande inverkan och innehåller bland annat zink och tillslutande vinäger.

recension ansiktsmask

Masken bör enligt förpackningens rekommendation användas en eller två gånger per vecka, men det beror helt på hudtyp. Har du känslig hy kanske det räcker med en gång ibland när du känner att huden blivit lite fet eller smutsigare än vanligt, alternativt om du har lite mer tålig hy så kan du säkert använda krämen upp till tre gånger per vecka utan större problem. Huden vänjer sig vid de rengörande lerorna och de ämnen som blandningen består av. Förmodligen är denna produkt avsedd för något varmare väderlek än den svenska vintern och den bör inte ersätta annan scrub eller ansiktstvätt. Snarare kan den med fördel användas innan läggdags som en ansiktsmask under perioder då huden är lite fetare och fuktigare än vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s