betyg 4

Perfekt för min blandhy

Recension av Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10 % Hydrating Gel

Att exfoliering – dvs borttagning av döda celler på hudytan, är något som varje hudvårdsrutin bör innehålla har nog ingen grooming-intresserad missat. Inte bara gör det huden underbart len, det verkar även för en klarare hudton, bättre lyster och motverkar dessutom både förekomsten av acne och fina linjer. Med andra ord är jakten på den perfekta exfolieringsprodukten något man gott kan lägga lite tid på.

Peter Thomas Roth erbjuder ett flertal alternativ, däribland både ‘fysiska’ skrubb produkter samt de som verkar kemiskt med olika syror. Den i sammanhanget vanligast förekommande syran är glykolsyra – vilket just fuktighetskrämen Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10 % Hydrating Gel innehåller. Den både återfuktar, exfolierar och mjukgör huden.

Produkten är en klar gel som kommer i en glasflaska med pump. Då den innehåller antioxidanter och andra godsaker för huden är inte en genomskinlig glasförpackning idealisk då dessa ingredienser bryts ner kontakt med ljus. Snygg är den dock och så länge man förvarar den mörkt ska det nog inte innebära några större problem.

recension peter thomas roth

Vid de första användningarna kan produkten svida lite på huden men detta är något som går över efter några användningar.  Gelen är doftfri och konsistensen är behaglig. Ett minus dock för att jag inte kan kombinera med andra produkter. Oavsett vilken produkt jag använder efteråt så verkar allting smula och ”klumpa ihop sig” när jag använder denna samtidigt. Ett särskilt stort problem är det dock inte i och med att denna i sig är tillräckligt återfuktande för min blandhy. Något som också påverkar intrycket är att man  behöver en hel del av produkten för att kunna täcka hela ansiktet.

Något som är viktigt vid användning av AHA-produkter är att den gör huden med känslig mot UV-strålning och att solskyddsfaktor därmed blir obligatorisk – fast det borde den vara i vilket fall som helst. Bäst är alltså att använda denna produkt ensamt på natten efter rengöring. Resultatet är mycket bra och huden blir på någon vecka både mjukare och klarare i tonen. På den långsiktiga sidan är dessutom glykolsyra något som bevisat stimulerar kollagenproduktionen – den är med andra ord en anti-age produkt som faktiskt ger effekt.

Alltså, en välformulerad produkt som håller vad den lovar. Minus för att jag bara kan använda den ensam och för att den kan vara lite odryg. /Testpilot Jimmy, 19 år student

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s