betyg 4

Lysande komplementscrub

Recension av Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser

Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser är den senaste produkt jag fått prova åt Grooming.se och den andra produkten med AHA-syror i sig. Den första produkten med dessa fantastiska syror var en nattkräm från Ole Henriksen som gjorde fantastiska underverk med min hy så förväntningarna på Murads scrub var minst sagt höga..

Det första som slår mig är att man får ta i ganska rejält när man klämmer på tuben för att få ut något och det visar sig att hålet där innehållet kommer ut är bland det minsta som jag sett på marknaden. Detta medför två saker:

1 –  Att det är ytterst svårt att överdosera produkten.

2 – Tuben med 200 ml kommer att räcka oerhört länge.

Men nu till det viktiga med produkten: resultatet på huden. Den lättsamma och nästintill doftfria formulan gör ett fantastiskt jobb när det kommer till att förnya huden och få bort det yttersta och sämsta skiktet. Redan efter första användningen märktes en tydlig skillnad och efter en månad har resultatet sakta men säkert fortsatt framåt. Det enda som håller denna produkt tillbaka är det faktumet att det är en scrubkräm och således enbart bör användas 1-2 gånger per vecka och inte som med nattkrämen från Ole Henriksen med AHA-syror, varje natt.

Ett litet problem är dock att det här aldrig kan bli min one and only forever number one-scub. Anledningen är att den använder AHA-syror istället för små korn som fysiskt slipar huden. Detta medför att den inte blir så pass rivig som jag behöver när det vankas rakning. Vid dessa tillfällen får jag istället göra som vanligt och använda något från Boss Skin, Gillette eller något annat hudvårdsmärke som valt den mer traditionella vägen.

/Testpilot Andreas B 27 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s