betyg 4

Bäst hittills

Recension av Peter Thomas Roth Max Anti-Shine Mattifying Gel

En frisk hy ser ut att stråla, den är inte blek eller helt matt och den är heller inte röd och glansig. Den rör sig mitt emellan de ytterligheterna. Men vissa av oss som har lite fetare hy har kanske behov av att ta ned glansigheten. Det kan du göra på flera sätt.

Du kan använda puder. Det finns både ofärgade (transparenta), färgade, liksom 4VOO Shine Reduction Powder som helt saknar färg. 4VOO’s är riktigt bra om du inte vill ha en make-up-finish på hyn utan bara ta ned glansigheten. Nackdelen med puder är dock att det är just puder – eftersom du då använder en applikator mot huden, som sedan transporterar bakterier från din hud rakt ned i puderdosan. Inte så lyckat.

Du kan använda krämer som inte är ”mattifying” men som ska få ned hudens egen produktion av sebum. Min erfarenhet är att även om det fungerar så blir det inte riktigt den effekt man hoppas på.

Och sen finns produkter som denna – Peter Thomas Roth Max Anti-Shine Mattifying Gel. Peter Thomas Roth är bara en i raden av tillverkare med krämer som suger upp hudens glansighet och visar ett matt yttre. För det är vad den här gör, suger upp sebum från hudens yta men lämnar ett matt yttre. Du kan alltså känna dig glansig för att sedan titta dig i spegeln och se ett helt matt ansikte.

recension av mattande anti-shine gel

Just när du applicerar krämen har den en torr och nästan dammig konsistens. Precis efter att du applicerat krämen kan du därför uppleva att huden faktiskt blev just så där matt, blek och halvdöd som du inte vill att den ska vara. Det går dock över efter ett tag. Applicera den vid frukost så ser den schysst ut när du går ut genom dörren. Ingen särskild doft utom möjligen en lite metallisk sådan. Jag antar att det beror på ingredienserna.

Resultatet håller i sig under dagen. Utlovat är 4-8 timmar och jag har aldrig nåt problem efter 8 timmar. Jag har t.o.m. testkört den på gymmet och kan konstatera att även om svetten tar sig igenom så hade ansiktet snygg finish även där. Ett gott betyg!

Minus dock för designen på flaskan. Krämen är extremt trög och inte alls rinnig – en tub hade varit bättre, eller nån form av pump. Den innehåller bara 30 ml men är extremt dryg så låt inte pris / volym avskräcka dig. Priset på 395:- får dock anses ligga i den högre ligan – men å andra sidan är detta en kvalitetsprodukt som känns mer genomarbetad än t.ex. Clarins Men som ligger på ungefär samma prisnivå.

Jag har provat liknande krämer tidigare och kan konstatera att den här är bäst hittills – framför allt för att den inte lämnar ett dammigt yttre under dagen samt inte lämnar ränder i utkanten av området där du applicerat krämen.

Den ultimata anti-shine-krämen är dock inte uppfunnen än. Den krämen kommer vara lätt att applicera samt, precis som Max Anti-Shine Mattifying Gel, vara doftfri. Den ultimata produkten ska vara helt omärkbar för dig under dagen, precis som din fuktighetskräm inte är något du märker av. Att göra den just omärkbar har dock ingen tillverkare ännu lyckats med. Under dagen känner man oljigheten krypa fram under krämen, även om den inte syns. Den känslan skulle man gärna bli av med.

Det här är dock en riktigt bra anti-shine-produkt som gör det den lovar – den håller dig glansfri hela dagen. Bäst hittills och får därför en 4:a av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s