parfymer

Sådär lagom fräsch..

Recension av Paul Smith Optimistic Man Edt

Även Paul Smith sprutar ur sig dofter på löpande band. Det mesta doftar tydligt av ”samma familj” och Optimistic är inget undantag. Rätt mycket standard i basen kryddat med säsongens trender. Säljtexten är ju rätt underbar:

Paul Smith Optimistic Man är doften för mannen som är driven av att förföra och att skapa en sprakande och sensuell ‘connection’ mellan könen. Inspirerad av optimism, ett stänk av blått och komisk sensualism”

Komisk sensualism? Really, Sir Paul? Humor i sängkammaren har aldrig varit en turn-on i min bok. Mannen som är driven av att förföra? Eh.. Är det inte 2011 nu? James Bonds 60-tal känns en bit förlegat. Ta och byt ut den där copywritern..

Så här är det, snarare: Det här är en någorlunda elegant och modern sommardoft som doftar av riviera, strand, lata dagar på stan. Säkerligen en flirt över en caesar-sallad och ett glas vitt på en långlunch ute. Men tyvärr killen eller tjejen du flirtat med kommer inte hänga med hem för dessert. Du verkar nämligen lite för ordinär och borde tagit någonting lite farligare, någonting lite sexigare – istället.

Men vad gör det. Om du precis kom hem från stranden och ut ur duschen och nu vill sätta dig allena med ett glas rosé på altanen under tiden som solen går ned – och känna dig fräsch. Då väljer du med fördel den här.

recension herrparfym

Mandarin är tydligt i toppen men lämnar snart helt, Cederträ och Vetivier dominerar i basen. I övrigt finns Salvia i mellannoterna, kardemumma och peppar mer diskret i toppnoten och ambra som en mjuk basnot. Men efter 30 minuter är det här en ganska tradig doft som faktiskt inte doftar särskilt gott alls. Mjukheten och fräschören försvinner och lämnar tydligt cederträ och vetvier – en inte alls lika fräsch doft som när du tog på den.

Och så det här larvet med vattennoter. Som att man vill gå omkring och dofta vatten. Jo, jag vet att det ska få mig att tänka på hav och fräschör. Men ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s