Övrigt

För den kräsne gentlemannen

Recension av Moschino Forever Edt

Jag har haft rejäl tur på sistone med herrparfymer, efter att under flera år brottats med problemet att hitta en doft som passar min maskulina, klassiska smak men som ändå inte känns daterad eller tråkig. Eller också har de varit för flyktiga eller helt enkelt för dyra. Men något har hänt. Först upptäckte jag Versace’s båda triumfkort och Lacoste’s nya serie (speciellt den blå varianten). Nu har jag fått ännu en favorit bland eau de toiletterna: Moschino Forever – perfekt för den kräsne gentlemannen.

Bergamotten, mysken, svartpeppar och cederträet skapar den där eleganta, maskulina och klassiska tonen som skänker manlighet och auktoritet till den som bär den. Men snart överraskar doften också med ett sensuellt, förföriskt inslag av försiktig sötma som ger den lite extra festglam, och som förhindrar den från att bara bli ännu en i mängden av trä- och citrusdoftande mansdofter.

recension herrparfym

Jag brukar annars undvika dofter som innehåller sötma eftersom de kan bli för tunga och – i värsta fall – övergå i feminina unisextoner, men så är inte fallet i Moschino’s nya herrparfym. Tvärtom har man lyckats nå något så sällsynt som en perfekt balans mellan de sträva, träaktiga noterna (som är de mest framträdande) och de sensuella söta inslagen. Det lilla inslaget av sötma tynger inte ned eller blir sliskigt utan gör istället att doften hänger sig kvar längre och sticker ut hakan på ett sympatiskt sätt. Det ger en liten extra kick och skapar mystik kring din person samtidigt som den förblir fräsch och behaglig.

Ytterligare en stort plus är det överkomliga priset – det här är en klassisk, lyxig eau de toilette som man faktiskt har råd att unna sig. Hå hå ja ja – det blir toppbetyg igen. Bara att köpa, grabbar.

Co-Pilot Glenn, 47 år

testpilotsfavorit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s