betyg 3

Mild scrub för dagligt bruk

Recension av Peter Thomas Roth Blemish Buffing Beads

Det är få hudvårdsprodukter som lyckas leverera ett så omedelbart resultat som skrubbar, och eftersom regelbunden exfoliering är en grundläggande del av god hudvård är det inte en fråga om ”om” utan ”vilken” skrubb som ska väljas.

Peter Thomas Roth Blemish Buffing Beads är en väldigt mild skrubb formulerad speciellt för att minska förekomsten av acne. Utöver den fysiska skrubbeffekten av jojobakorn så innehåller den alltså även salicyl- och glykolsyra som båda kemiskt verkar för att avlägsna döda hudceller. Utöver detta innehåller den även ett flertal andra ämnen som lindrar acnedrabbad hy såsom aloe, allantoin och arginine.

Konsistensen är en lätt citrusparfymerad gel med små små runda skrubbkorn som inte alls river i huden. Det stämmer verkligen såsom tillverkaren säger; den är ultra-mild och lämpar sig därför bättre för den som hellre exfolierar lite dagligen än den som väljer att köra mer ordentligt veckovis. Personligen så hade jag hellre sett att den innehöll mer av kornen och lite mindre av gel-basen, i nuläget krävs nämligen en ganska ordentlig massage för att uppnå ett tillfredsställande resultat.

recension av scrub för acnehy

Tittar man på ingredienslistan så innehåller den mycket riktigt ett flertal bevisat effektiva ämnen. I praktiken så blir dock nyttan av dessa försumbar med tanke på att huden exponeras mot skrubben en så pass kort tid, inte ens de exfolierande syrorna hinner göra någon större nytta. De hade därför platsat bättre i en kräm eller liknande som får absorberas på huden efteråt. Med detta sagt finns det ju verkligen inga nackdelar med att de också finns med i skrubben.

Sammantagen skulle jag rekommendera den här skrubben för den med mildare form av acne och kanske för den som har känslig hy. Man kan nog inte förlita sig på att den här på egen hand kommer att göra någon finnfri men för den som söker en mild skrubb för dagligt bruk är detta definitivt något att testa. /TestPilot Jimmy, 19 år student

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s