Lanvin

Positivt överraskad

Recension av Lanvin L’Homme Sport Edt

Personligen har jag en viss förutfattad trötthet mot alla herrparfymer med suffixet sport i sitt namn. Av erfarenhet brukar detta tillägg oftast innebära en konventionellt trist citrusdoft som inte lämnar något intryck överhuvudtaget.

Jag blev därför positivt överraskad när jag drog det första andetaget av Lanvin L’Homme Sport

recension av herrparfym

…som inleder med toppnoter av söta citrusfrukter och peppar i elegant kontrast till de jordiga, mörka noterna av mossa och patchouli. Till skillnad från många andra i sport-träsket var citrusnoterna inte så gällt syntetiska som många kan bli. Den andra tanken som slog var att den doftar blått! Kanske är det färgen på flaskan, men jag får en visuell association till blåa skyar och hav. Förvisso är konceptet med ”blåa” dofter inget helt taget ur luften, se Bleu de Chanel och Polo Blue, två explicit blåa dofter inom samma citrus/patchouli-familj som L’Homme Sport . Något som med största säkerhet beror på innehållet av aromämnet calone. En syntetisk ingrediens som ger parfymen ett påtagligt fräscht intryck.

Lanvin L’Homme Sport ger sammantaget ett propert, om än anonymt intryck. Det är nämligen inte mycket som gör denna doft det minsta utstickande eller unik i jämförelse med den enorma skaran fräscha sportdofter. Den är trots detta en välgjord eau de toilette för mannen som vill dofta gott på jobbet utan risk för att göra någon annan förnäm.  Den är absolut värd en chans om detta låter som något för dig, särskilt om du tycker om dofter av denna typ såsom Polo Blue och Boss Baldessarini samt Bleu de Chanel. /Testpilot Jimmy, 19 student

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s