betyg 4

En habil, svensk produkt med kvalitetstänk

Välkommen till TestPiloterna:

Måns 37 år, Mölndal.

testpilot måns

Jobbar som affärsområdeschef på ett företag i kommunikations-branschen. Lider av lindrig insomnia och snittar därmed ca. 3 timmar sömn per natt. Detta gör att jag måste ha ett gediget förråd av grooming‐produkter för att kunna upprätthålla mitt vackra yttre.

Recension av Recipe for men Concealer

Trots att vi lever i en modern tid och fenomenet manligt smink numera är hyfsat accepterat hos gemene man så är det alltid svårt att skriva om ämnet och förvänta sig att mötas av respekt. Här får vi män i alla fall rikta ett stort tack till David Beckham som ”gick ut” med sin fåfänga och sedan det avslöjades att David Beckham hade en lika välfylld sminkväska som fru Beckham så har fler och fler män insett värdet i att ta hand om sitt utseende och att förebygga ålderstecken och inte minst dölja de tecken som redan uppstått av tidens tand.

Jag har nu under en knapp månads tid testat en Recipe for men Concealer. Produkten finns i tre nyanser, light, medium och dark, beroende på vilken hudnyans man har.

För den oinvigde så kan man likna en concealer med Clerasils gamla hederliga täckstift som garanterat 99 % av landets befolkning någon gång använt i sin ungdom för att täcka över den där enorma finnen som alltid hade en närmast magisk förmåga att uppstå två timmar innan högstadiediscot började. Täckstiftet dolde visserligen finnen men med lämnade efter sig en onaturlig vitaktig nyans på det behandlade området. Concealern från Recipe for men gör i princip samma jobb men lämnar istället ett jämt och fint resultat genom att smälta in i din naturliga hudfärg.

Concealern marknadsförs i första hand för att ta hand mörka ringar under ögonen oavsett om dessa uppstått efter en hård kväll på krogen eller sitter där permanent som en ständig påminnelse om vikten att ta hand om sin hud och kropp.

recension concealer för män

Min testprodukt är i mediumnyansen. Personligen upplever jag den något gulaktig och det krävs en hel del smetande och utjämnande för att få ett jämt och naturligt resultat. Nu har jag personligen inga större problem med mörka ringar under ögonen så produkten är svårtestad men visst syns det viss skillnad på områden där den applicerats och efter en period av alldeles för mycket jobb så känns det skönt att veta att den finns där i badrumsskåpet.

När det gäller förpackningen så har Recipe tänkt till rejält och levererar en produkt som lätt kan stoppas i innerfickan på kavajen eller i jackan. Pennutformningen är riktigt smidig efter att man har lärt sig att dosera rätt. Innehållet skruvas fram genom små hål i pennans spets. För en mer naturlig och fräsch look så rekommenderar jag starkt att gå all-in med en fuktighetskräm först, följt av en bra foundation och som pricken över i – Recipe for men concealer.

Jag gillar produkten. Den levereras i en genial förpackning, den gör vad den skall, kunde kanske varit något starkare i sin nyans men är definitivt värd sina 169 kronor. En habil, svensk produkt med kvalitetstänk som inte sticker ut, en Volvo inom manlig hudvård om man så vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s