betyg 4

Lyxa till det?

Välkommen till TestPiloterna: Glenn

Jag är en 45-årig författare som till vardags jobbar i butik och alltid har varit mån om mitt utseende, även om detta har skiftat genom åren – allt från långhårig hippe under tidigt 80-tal till elegant gentleman i kostym och med mustaschvax under 2000-talet. Mitt intresse för stil, kläder, parfymer samt hår- och stylingprodukter, har gjort att jag under perioder har experimenterat med olika typer av skägg, frisyrer och olika hjälpmedel eller redskap som krävs för att underhålla mitt yttre (vax, schampos med mera). Sedan jag inträtt i den omskakande medelåldern så har jag även fokuserat i allt högre grad på produkter och metoder som är mer vårdande och knutna till hudens och hårets hälsa mer än bara det rent utseendemässiga, bland annat fukt- och rynkkrämer och exempelvis produkter som motverkar/döljer håravfall (då min frontala hårlinje började tunna ut och krypa uppåt en aning i början av 30-års åldern). Eftersom jag dagligen jobbar med kundrelaterad service, så är det viktigt för mig att se presentabel ut och att försöka ta bra hand om mig själv, vilket under senare år (dock alltför sent) även inkluderat träning och tafatta försök till viktminskning.

När jag inte frossar i stylingprodukter eller far fram över butiksgolvet skriver jag böcker på min lediga tid – vilket hittills har resulterat i två kriminalhistoriska titlar och ett pågående konsthistoriskt bokprojekt – samt har en del föreläsningar. Så att kombinera skrivandet med ett av mina privata intressen kändes som ett naturligt steg att ta. Väl mött på testpiloterna hemsida!

Recension av Dr Brandt Lineless Eye Cream

Anti-agingprodukter för män är ett område som växt otroligt under de senaste åren i takt med att det har har blivit mer och mer acceptabelt för män att sköta om sin hy för att motverka tidiga ålderstecken. För egen del kan jag bara konstatera att min ansiktshy sedan inträdet i den magiska 40-års åldern mist mer och mer av sin lyster och tappat betydligt i spänst; enstaka ärr och gropar från tidigare problem med vuxenacne har förstärkts och ytterligare medverkat till att hyn i snabb takt åldrats i förtid. Påsarna under ögonen har blivit mer utmärkande och huden under hak-linjen slapp och hängande. Det är därför en naturlig utveckling att mitt intresse mer och mer riktats mot de nya anti-agingprodukterna, och förvånansvärt ofta med gott resultat.

Ögonkrämer för att motverka linjer i vecken och påsar under ögonen är inget undantag. Själv har jag provat ett par andra sorter tidigare och nu är det dags för Dr Brandt Lineless Eye Cream att genomgå ett test. Dr Brandt är ett märke som är dyrt och exklusivt och som ofta får goda recensioner och därmed känns tryggt och kvalitetssäkrat. Som de flesta av Dr Brandts produkter så har även denna en lite flott minimalistisk design i ‘krämvitt’ och silver som tilltalar. Det känns onekligen lite lyxigt att använda den.

recension ögonkräm

Man tar lite kräm på ringfingret och börjar med att stryka på området runt ögonen samt på ögonveck och tinningen utan att trycka alltför hårt. Det som är lite märkligt är att man sedan ska börja smörja utifrån tinningen in mot ögonvrån – på andra produkter jag prövat hör det annars till vanligheterna att man ska göra tvärtom, nämligen börja från ögonvrån och dra krämen utåt och neråt. Det faktum att man nu istället ska dra krämen med fingret inåt gör att det inte direkt känns som om man slätar ut något utan snarare trycker ihop.

Men det funkar! Påsar och linjer försvinner i stort sett direkt under ögonen, så det är bara att konstatera att krämen håller vad den lovar, åtminstone tillfälligt under 12-24 timmar. Som de flesta ögonkrämer så gör Lineless Eye Cream inget bestående, permanent intryck som på sikt förändrar hudens struktur utan man får helt enkelt applicera den de dagar man anser sig behöva en extra boost. Och där gör den verkligen underverk och den uppstramande effekten låter inte vänta på sig.

Krämen, som är doftfri, är enligt innehållsdeklarationen baserad på ett antal C- och E-vitaminer samt grönt te (en antioxidant som är antiinflammatorisk) och vindruvskärnor (som ljusar upp mörka ringar och ökar blodcirkulationen). Vad jag speciellt gillar är att krämen inte är kladdig och att man inte ser alltför blank ut under ögonen (något jag annars stött på med ett par andra märken), utan den torkar snabbt in i huden.

Ett bra resultat alltså. Vad jag dock är kritisk mot är det häpnadsväckande höga priset – visst, den är mycket dryg och har man pengar att spendera på dylik lyx, så är den ett mycket bra val. Men personligen anser jag inte att den här typen av priser är försvarligt, oavsett hur dryg produkten är. Du ska ändå upp med de där 660 kronorna på en gång när den väl ska inhandlas och det är knappast något som är lockande för någon med min ekonomi. Särskilt som det finns andra produkter på marknaden, som exempelvis L’Oréal Men Expert Vita Lift Eye Double Lifting Effect (min personliga favorit), som ger nästan lika bra effekt men bara kostar 175 kronor. Därför gör det höga priset att jag inte ger Dr Brandts kräm full pott. Men för de som har pengarna: kör på och lyxa till det! Dina ögon kommer att älska det. /Glenn


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s