betyg 4

Här var det trimmat!

Testpiloterna presenterar!

Några av våra testpiloter har ‘försvunnit’ så ett gäng nya ansikten gör nu entré. Först ut i raden är vi glada att välkomna:

David, en 29-årig numera Stockholmare som gör egen musik som artist samt frilansar som skribent. Har frilansat inom populärkultur och livsstils-sammanhang några år.

david_profil

Recension av Remington Groom Maverick Hair Clipper

Jag hade inte direkt några klagomål på min förra trimmer av mer standardmodell ifrån en konkurrent när jag för ett par veckor sedan började använda en Remington jag fått hem för att testa. Den förra funkade bra och användes ungefär var tredje dag och som finishverktyg inför mer propra tillfällen. Det var ingen gedigen rakapparat men den fungerade bra att trimma sitt skägg med. Dessvärre blev den ganska snabbt slö p.g.a. att den var strömlös och batterislukande.

Remington Groom Maverick Hair Clipper HC5750 är inte heller en överdådig maskin med magiska rak- eller klippfinesser men den har en gigantisk fördel och det är att den är uppladdningsbar, både ifrån nätkabel och med USB-kabel. I hela 40 minuter är tanken att man ska kunna använda den och den digitala displayen på framsidan av maskinen visar hur många minuter som man har tillgodo. Det känns som snabba 40 minuter, men den klipper bra.

recension hårklippare

Som skäggtrimmer fungerar den bäst att använda utan någon av de tre plastkammar som följer med, men med något begränsad bekvämlighet eftersom den då inte har något plastskydd. Man får dock en hudnära och jämn rakning på 1 mm. Perfekt som ”endagsstubb” inför fikadejten eller för att trimma polisong-kanten efter klippning.

Som klippmaskin och övrig huvudhårstrimning fungerar den allra bäst, men kan ta ett tag att vänja sig vid för att använda rätt. Viktigt att notera innan man börjar (vilket jag uppenbarligen missade) är att kolla på längdnivåerna på plast-kammarna, som börjar på 1,5 mm (inte cm…) och slutar på 42 mm. En finess som inte riktigt känns befogad på denna maskin är den inbyggda uttunnings-kammen som enkelt kan lyftas upp med ett klick. Den gör ingen avsevärd skillnad för slutresultatet. De olika plast-kammarnas nivåer är dock bra för både snaggade, korta frisyrer och för längder upp till 42 mm. Alltså inte ultimat att använda för att ”tunna ur” längre frisyrer, men med lite övning kan det säkert gå bra. Ett tips är att börja med de kortare nivåerna i nacken/på sidorna för att sedan arbeta sig uppåt tillsammans med byte till de längre nivåerna. Det funkar med lite tålamod bra att snagga sig själv med hjälp av två badrumsspeglar.

recension hårklippare

Definitivt prisvärd produkt på längre sikt eftersom den har hela tre års garanti. Ett plus för det utfällbara hårklipparhuvudet som kan sköljas och rengöras i vatten och för den maskinanpassade necessären som följer med. Dessutom en snygg maskin som ligger stabilt i handen oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. Den hade dock kunnat vara lite lättare för en smidigare användning vid hårklippning som ofta tar längre tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s