Bare Minerals

Naturligt fräsch – som en skänk från ovan!

Recension av Bare Minerals Foundation SPF15 & Kabuki Brush

Det är vinter, kallt och glåmigt. Det är t.o.m. mörkt när det är ljust ute. Du ska på fest. Hur pigg känner du dig egentligen? Exakt hur fräsch, oemotståndlig och überschnygg känner du dig i februari..?

Dags att ta saken i egna händer och bättra på lite. Som en skänk från ovan kommer Bare Minerals Foundation. Halva den manliga befolkningen har väl redan en anti-shine-kräm i badrumsskåpet? Gradskillnaden till denna produkt är faktiskt inte särskilt stor. För mig är det faktiskt ingen grej att slå på lite foundation, det har hänt förr. Men om det är det för dig så kanske det här är produkten som kan få dig att ändra dig. Den har mycket bra egenskaper för manlig hud.

Foundation är ofta i krämig konsistens och därmed mycket täckande vilket ger ett målat intryck – tvärtemot vad de flesta killar vill. Så icke denna produkt! Den är gjord av mineral – vilket är antibakteriellt och därmed bättre för din hy – såväl som att det ger en mer naturlig struktur till din hy. Rätt använd så ger den inget intryck av att du faktiskt har lite make up.

recension mineralfoundationTricket med all form av täckande produkter är att less is more. Gå varsamt fram och använd bara lite – du kan alltid bättre på om du inte når önskad effekt, men om du från början använt för mycket så får du tvätta av och börja om från början. Och kom också ihåg en annan sak – underlaget! Massor av fukt är ett bra underlag.

Produkten är oerhört lätt att jobba med tillsammans med Bare Minerals Kabuki Brush och matchar min hudton perfekt. När du applicerar den så kan du uppleva att den dammar lite – men genom de cirklande rörelserna man gör med borsten så går produkten snabbt in i huden och dammet är borta – hyn behåller sin naturliga lyster och får faktiskt ett lätt strålande intryck. Dvs. du ser inte målad ut – Vilket är perfekt för oss killar! Vi vill ju se bra ut – inte målade.

recension mineralfoundation

Jag gillar verkligen den här produkten, av flera skäl. Den gör ett bra arbete, den är lätt att använda, den är antibakteriell och den får mig att se naturligt fräsch ut. Just det där med antibakteriell är ganska viktigt om du har det minsta känslig hy och en av de absoluta fördelarna med mineralprodukter. Resultatet täcker dina flesta skavanker som finnar, röda prickar från rakning etc. och är dessutom doftfritt, till skillnad från många produkter utvecklade för kvinnor.

Priset? 425:- för foundation är inte billigt men heller inte riktigt dyrt. Produkten motiverar dock priset så den får anses prisvärd! Borsten är mycket bra, dessutom snygg och lätt använd.

Betyget? En svag 5:a dels för att den är bra och prisvärd men också för att den precis rensade badrumshyllan på 2-3 gamla produkter. En klar favorit! Hade priset varit 100 kronor lägre hade den varit ett rent fynd.

Före:

recension mineralfoundation

Rengjord och fuktad hud. Produkter: Dr Brandt’s Lineless eyecreme, Murads Sensitive Skin Serum och Dr Brandt’s Poreless Moisture.

Efter:

recension mineralfoundation

Concealer runt ögonen, lite clear eyes i ögonen – 4VOO Lash & Brow Styling Glaze på fransar och bryn – Bare Minerals Foundation i resten av ansiktet, lite solpuder på kindben, näsrygg och panna.

Nu är jag redo att svira ut på Valentines partaj med goda vänner. Får se vad de säger..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s