betyg 5

RazorPit – en fullträff!

Recension av RazorPit

”Titta på bladet”, hör jag min morfar säga, när han inviger mig i rakningens mysterier ”hur ser det ut? Är det rent? Är eggen oskadd? Kan det vara skarpt nog?”. Och sedan, det viktigaste: ”Skulle du vilja ha den mot din hud, låta den glida mot ditt ansikte?”. Rådet har följt mig sedan dess, det är faktiskt nyttigt att titta på sitt blad i bland och ställa sig frågan, duger det här?

RazorPit lovar att råda bot på fastnade hårstrån, död hud och klistrig rakkräm, och blad som inte håller sig tillräckligt skarpa. Idén är busenkel: man låter bladet glida mot en silikonyta som liksom raderar bort snusk från bladet och jämnar ut mikroskopiska ojämnheter i eggen. (De som har använt rakkniv känner igen strigelns grundidé här, vad gäller det sista.)

recension av razorpit

Produkten är en fullträff. Resultatet är omedelbart och synligt, det tar några sekunder extra efter rakningen, men bladet blir helt klart mycket behagligare att sätta mot huden nästa gång, och visst håller det längre. Man ska dock inte förvänta sig mirakel, förlänga bladets livstid säg 2-3 gånger är vad jag tycker låter rimligt, i alla fall för oss med lite mer envis skäggväxt. För mig är den främsta effekten just renhållningen av bladet, lamellerna, etc. Hur man än vrider och vänder på det så är moderna rakblad ändå en förbrukningsprodukt som ganska snabbt blir av med den skarpa eggen, hur väl man än tar hand om dem.

Sammantaget en utmärkt produkt som bidrar till att göra rakningen avsevärt fräschare och sparar en och annan slant. En klar femma!  /TestPilot Sandor, 38 år

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s