betyg 4

En ny testpilotsfavorit!

Recension av Dermalogica Daily Clean Scrub

Arbetet att testa produkter för grooming har sina sidor. Vi Testpiloter får testa (förhoppningsvis) bra produkter, grooming får recensioner. Balans. Men emellanåt rubbas balansen när man får helt nya favoriter. Produkter man inte hade upptäckt själv. Som adderas till badrumshyllan. Permanent. Det här är en sådan. Grattis grooming, en ny fast intäkt!

Produkten är en rengöringskräm och en scrub – ”allt-i-ett” alltså. Det fungerar bara sådär. Va? Men det var ju en favorit? Jodå!

En scrub ska du använda 1-2 ggr per vecka. Denna scrub ska du använda varje dag. Den underlättar rakningen. Lyfter hårstråna. Exfolierar huden, kemiskt och mekaniskt. Den innehåller bra saker som grapefrukt och teatree som lugnar och är bra mot acne. Antioxidanter och annat gör sitt till.

recension scrubkräm

Känslan när du stryker på den är inte särskilt kemisk, eller organisk. Den är skön, varken mer eller mindre. Den river inte särskilt mycket. Men den är heller inte mild. Den doftar inte särskilt mycket. Men är heller inte doftlös. Doftar lite rent och torrt. Konsistensen är som hårt vispad grädde men utan den feta känslan, snarare känns den torr.

En ”product in the middle” alltså. Men därmed utmärkt. Du vill inte ha världens bästa scrub – varje dag. Du vill inte ha en starkt doftande produkt – varje dag. En scrub som du ska använda varje dag måste vara – lagom. Det är den här.

Men den ersätter inte en cleanser. Du kan t.ex. inte scrubba ögonlocken. Du måste alltså ha en annan cleanser. Eller så måste du ha en hy som gör att du inte behöver en rejäl rengöring av hela ansiktet på morgonen. Själv har jag lite oljig hy så jag känner mig inte helt tillfreds med endast denna produkt som rengöring, utan kombinerar den med min vanliga Clarifying Cleanser från Murad – kombinationen är outstanding! Inte ett skärsår, inte en rakfinne och en hy som har en helt suverän lyster. VARJE dag.

Så 4+ blir det. Det enda som drar ned betyget är behovet av en cleanser. Den här produkten kommer aldrig saknas på min badrumshylla igen. På vintern får jag lyster. På sommaren får jag extra djup solbränna. Året runt ser jag fräschare ut. Kan det bli bättre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s