betyg 3

Förbryllande – men bra!

Recension av California North Action Moisturizer

Först när jag kände på påsen från Grooming undrade jag vad det var jag hade fått. Kastade en snabb släng i påsen och tänkte att det nog var nån typ av shampoo. Men så var det visst inte, utan jag har testat California North Action Moisturizer. Men jag måste erkänna att även när jag kommit hem och plockat upp flaskan var jag lite förbryllad över vad det var för typ av produkt. Flaskan viskar mer om att det är en kropplotion än en ansiktskräm. Storleken t.ex, jag har aldrig köpt en ansiktskräm i såhär stor förpackning innan. Dessutom tipsar faktiskt California North om att man kan använda den över hela kroppen.

Jag antar att den kallas för ”Action moisturizer” för att den är tänkt att användas efter man varit ganska aktiv, som t.ex. efter man varit ute i solen eller sportat. Krämen är trots allt också en officiell hudvårdsprodukt för World Triathlon.

Hur är den då? Jag skulle lätt kunna sammanfatta det med ”Full av spa-känsla”. Från plastflaskan man måste klämma på till den grapeaktigt avslappnande doften till den vita lätta, nästan vattniga konsistens så tänker jag att det här är precis något man kunde få på ett lyxigt spa. Huden känns direkt lätt och ”luftig” och vid regelbundet användande får huden en lite hälsosammare lyster. Tyvärr blir mitt ansikte lite glansig av den.

fuktighetskräm

På kroppen fungerade den utmärkt, i synnerhet på delar där jag var extra torr (vilket är ganska stora delar av kroppen nu när det är så kallt, brr). Huden blev lugn och avslappnad och det är ju faktiskt rätt praktiskt att kunna använda den både på ansikte och kropp. Däremot känns det som om lyxen försvinner lite om man tänker att det egentligen är en kroppslotion man har på ansiktet.

När jag skrev om Clarins Men Anti-Fatigue Eye Serum så tipsade jag om att man skulle ta det försiktigt med pumpen. Jag får dra samma tips igen. Om man köper den här krämen så ska man tänka på att designen på flaskan, mängden av krämen samt dess konsistens lätt gör att man gärna trycker ut mer kräm än vad som behövs. Så ta det lugnt, ta lika mycket som av din andra ansiktskräm.

Så den här krämen tillför alltså en duschrummet-på-spa-känsla, är dryg och prisvärd (den kostar 325 kr för 200ml), samt funkar utmärkt på hela kroppen. Tyvärr tycker jag inte den tillför nåt jättespeciellt när det gäller ansiktsvård. Visst huden ser visserligen lite hälsosammare ut, men då finns det andra krämer som gör ett mycket bättre jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s