betyg 1

Dermalogicas rakvård under luppen

Recension av Dermalogica Pre-shave Guard & Soothing Shave Cream

recension av rakprodukter från dermalogica

Då har det blivit dags att testa lite produkter igen. Den här gången fick jag hem 2 st rakprodukter från Dermalogica, en pre-shave guard ( pris 309 :- ) och en soothing shave cream ( 225:- ).

Första anblicken av dessa produkter är att de ser ganska så välutvecklade och lyxiga ut. Pre-shave guarden som ska vara bra mot kraftigt skägg är en produkt som man alltså ska använda innan man applicerar på rakkrämen.

Då det blev dags för rakning öppnade jag pre-shave burken och till min förvåning är det en hård och torr kräm som man ska röra i med en plastbit. Konstigt och krånglig tycker jag, men jag gör som det står att man ska göra i beskrivningen.

Applicerar krämen som blir mjuk och ganska så vattnig när man jobbat ut den.

Väl på skägget känns det som om man inte har någonting alls där, då den liksom vattnats ut rätt så rejält. Lukten är ganska så dominerad av mentol och påminner om idrottslinement och tankarna vandrar iväg till ett svettigt omklädningsrum. Allting med den här krämen verkar krångligt, svårt och jobbigt. Och effekten är inte vad jag hade förväntat mig, känns sådär efter rakningen, vanlig rakolja är enklare, bättre o framför allt smidigare. Priset på pre-shave produkten känns lite dyrt eftersom den var krånglig och för utebliven effekt, men det kan såklart skilja sig från person till person.

Så den här produkten får bara en 1 av mig tyvärr, ett litet plus är att burken är ganska stor och innehåller rejält med kräm.

Då det blivit dags för steg två lägger jag på rakkrämen och använder en rakborste för att få bästa effekt. Rakkrämen skummar inte så mycket, man får jobba ganska så rejält med borsten för att krämen ska bli tjock, men till slut är effekten ändå bra, lite mera skum hade inte skadat men helt ok ändå. Man måste dock skölja rakhyveln ganska ofta för att få bort krämen, vilket i sig är bra då har man hela tiden en ren och vass hyvel.

Den här krämen luktar ganska fräscht och påminner lite om farfars gamla rakkrämer, traditionell på insidan och modern på utsidan. Tuben innehåller hela 180 ml vilket är ganska mycket då liknande produkter brukar ligga runt 150 ml. Soothing shave cream får 3+ av mig för att den är fungerar bra, luktar gott och tuben innehåller mycket kräm. Priset känns helt ok med tanke på att man får ganska mycket kräm för pengarna och effekten är det abolut inget fel på. Rekommenderar gärna den här rakkrämen. Men för mig som har kraftigt skägg och för er med kraftigt skägg rekommenderar jag hellre att ni använder traditionell rakolja som en för-produkt, det gav mig mycket bättre resultat än pre-shave guarden.  /TestPilot Hadi, 25 år

1 svar »

  1. Hej folket! Jag ansluter till ovanstående talare, köpte med en Dermalogica shaving cream med höga förhoppningar. När jag väl hade satt igång med förberedelserna( dusha varmt, lägga rakborste i en skål med varmt vatten etc) så var det rena besvikelse när jag skulle röra om krämen, den löddrade eh ..noll! Denna kräm löddrar inget alltså bildar den ingen skyddbariär mellan huden och rakhyveln därav oskön rakning med utslag som resultat. Jag ska gå och reklamera krämen, återgår till de mera pålitliga märken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s