betyg 4

Smidigare rakning

Recension av California Electric Glide Formula

rakapparatsolja

Jag tillhör dem som aldrig riktigt gillat att använda rakhyvel. Jag tycker det är lite besvärligt och omständigt på morgon. Så jag väljer rakapparaten. Det funkar fint, men visst är det så att vissa mornar känns det som att dra fram en rubank över kinden. Där kommer denna produkt in.

Den blir just den valla som behövs i mitt ansikte för att rakapparaten ska göra sitt jobb. Jag var ganska skeptisk men insåg redan efter första försöket att det faktiskt fungerade väl. Skillnaden är uppenbar. Rakningen känns mycket smidigare och behagligare. Jag har inte blivit vän med konsistensen dock. Den är lite rinnig och svår att applicera i ansiktet och träffar jag tillverkaren ska jag fråga hur man tänkte att man skulle få upp det hela på kinden, utan att spilla över hela tvättstället. Min teknik blev en skopad hand med en del spill som följd.

Efter att jag smort in ansiktet testade jag att låta det ”dra” lite och min upplevelse var nog att det gjorde det hela ännu bättre. Rakningen blev helt klart behagligare. Jag har ibland en lättirriterad hud, särskilt på hösten och den här formulan gav en positiv upplevelsen eftersom det kändes som att det blev mindre ”nötning” på huden.  Om den blev ”närmare” och bättre än tidigare kan jag inte avgöra. Men det kvittar. Den kändes mycket bra att använda. Känslan var riktigt skön och doften är fräsch och lite citrusaktig, utan att lukta som en efterrätt.

Jag var lite orolig att det skulle kladda ihop min rakapparat. Men det visade sig att det inte var något problem. Jag höll efter den som tidigare och märker ingen skillnad. Den här produkt hör inte till de viktigaste jag har i min neccessär. Jag hade med mig flaskan på resa i Tanzania och hade nog i ett annat läge prioriterat bort den. I den miljön och en så hårdprioriterad packning blev den något malplacerad. Men jag är glad att den följde med. Efter för mycket sol, var det betydligt skönare att raka sig insmord med denna formula.

Så betyget blir helt klart godkänt. En 4:a för effekt och pris, doft och förpackning. Det stora minuset är konsistensen och svårigheten att applicera den. Inte livsnödvändig, men ett mycket trevligt tillskott på hyllan i badrummet.

groomingbetyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s