betyg 4

Håll färgen!

Recension av Björn Axéns Color Stay Shampoo & Conditioner

Jag har testat Björn Axéns Color Stay Shampoo och Conditioner som är hårvårdsprodukter utvecklade för färgbehandlat hår. De innehåller glans- och pigmentbevarande ämnen, antioxidanter, UV-filter, vårdande mineraler från havet som stärker hår och ökar elasticiteten. De kostar 100 respektive 110 kronor.

axen schampoo balsam

Björn Axéns schampoo och balsam för färgat hår har just färgat om sina flaskor från ljusblå till en snygg röd kulör.

Dessa produkter har jag nu testat under tre veckor och de har verkligen levt upp till förväntningarna, bra kvalité och utlovad effekt. Mitt hår känns fylligare och färg/toning sitter i mycket bättre och längre.

Doft: behagligt frisk, med en lätt blommig not, känns inte för feminin och doften sitter enbart i under schamponering.
Konsistens: krämigt och lättdoserat.
Dryghet: en halv till en tsk schampoo och balsam räcker för att få fullgod effekt på kort hår, möjligen krävs det lite mer på ett långt och tjockare hår.
Pris: för den kvalitén du får känns priset helt rätt.
Känsla: efter schamponering känns håret rent och fräscht, håret blir direkt silkeslent och eventuell frizzyness lägger sig, conditioner förstärker effekten och håret blir lätt att styla, man behöver egentligen inga extra produkter.
Effekt: håret känns rent i flera dagar, mjukheten sitter i och för mig med tunnare hår, känns håret tjockare. Färgning och toning sitter också i bättre och längre.

Produkterna hade fått 5 poäng av mig om förpackningarna varit annorlunda, idag är de för skrymmande och är svår att ta med sig i necessär – jag skulle velat haft dem i  tubform.

 groomingbetyg4plus

testpilot anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s