betyg 3

Avgiftande enzymer

Recension av Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Peel

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Peel är en avgiftande enzympeeling som passar dig med fin eller känslig hy. Den här krämen innehåller inga korn utan istället är det enzymer som peelar din hy och tar bort de döda hudcellerna. Det ger en len upplevelse och har inte samma riv som en vanlig scrubkräm har. Det känns å ena sidan lite lyxigt lent och spa-inriktat. Men om man samtidigt jämför upplevelsen med en ”ordinär” scrub i mellansprisläge eller t.o.m. en billig scrub – så kommer den rena scrub-krämen ge dig en fräschare renhetskänsla än denna kräm ger. Priset är 465 kr.

Pumpatonen är tydlig redan när du öppnar den snyggt formgivna förpackningen. Doften är söt och påminner lite om mangochutney. Konsistensen är krämig och påminner lite om barnmat – just det verkar Peter Thomas Roth också hålla med – det står tydligt angett på förpackningen att man inte ska försöka smaka på innehållet. Konsistensen och doften bidrar till en upplevelse av en organisk produkt – och kanske mer organiskt än tydligt rengörande. Krämen är mild och under de 5 minuter den ska sitta på så ger den värme i hyn men utan att bli brännande. Krämen är rik på antioxidanter som främjar cellförnyelsen och efterlämnar en hy som känns mjuk och fuktrik.

pumpkin

Peter Thomas Roth i mitt badrum.

Effekten av peelen är alltså inte särskilt stark. Konsistensen och effekten av produkten påminner mer om en ansiktsmask än en tydlig peeling-produkt.. Jag rekommenderar den därför varmt till killar med känslig hy och t.ex. stark acne – som inte tål en rivig scrubkräm men är i stort behov av peeling. I det läget är det här en riktigt bra produkt. Men om du har normal eller lite grövre hy så ska du mer se det här som en skön produkt som gör din hy mjuk och skapar lyster – lite som en ansiktsmask men med en add-on i form av en lätt peeling.

Som peelingprodukt får den en 3- men som ansiktsmask skulle jag ge den betyg 4.

groomingbetyg4

groomingbetyg3minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s